Noći muzeja već 7. godinu zaredom pridružit će se i pivnica Zagrebačke pivovare, Pivana. Što vas u petak očekuje u Pivani?

Od 19 sati do ponoći, svaki puni sat, glumac i voditelj Darko Janeš provest će posjetitelje kroz Pivanu i prezentirati povijest Zagrebačke pivovare i Pivane, skulpture osnivača, izložbu likovnih uradaka za Božićno pivo te artefakte iz povijesti pivovare, kolekciju pivskih etiketa, starih reklama i novinskih članaka o Zagrebačkoj pivovari iz prošlog stoljeća, repliku starog kamiona i starih kola s bačvama u kojima se nekad prevozilo pivo te interaktivni spomenik pivskom kotlu. Usto, moći ćete se informirati o pivskim svecima i mnogim drugim zanimljivostima iz svijeta piva, a saznat ćete i sve o pravilnom točenju piva u 9 koraka.

Od 19 do 20 sati, predavanje o kulturi pijenja piva "Beer Champions" održat će pivski sommelier Milan Peh, klinička nutricionistica Darija Vranešić Bender i gastronom Željko Šatović Gula. Govorit će o kulturi pijenja piva, vrstama, pravilnom posluživanju i sljubljivanju piva s hranom, kao i pozitivnim učincima umjerene konzumacije piva na zdravlje. Svi posjetitelji imat će priliku premijerno pogledati film Roberta Knjaza o povijesti i razvoju Zagrebačke pivovare.

Za vrijeme trajanja Noći muzeja svi posjetitelji moći će degustirati nefiltrirano pivo Pivana i pivski zalogaj po promotivnoj cijeni od 10 kuna, a svi se mogu dobrovoljno uključiti u formiranje stalnog postava Pivovare donacijom predmeta vezanih uz pivarstvo i povijest Zagrebačke pivovare.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju