Duh Irske sutra će se osjetiti u većini kafića, klubova i pubova Zagreba i okolice, a mi vam danas savjetujemo dva mjesta.

Pivnica Medvedgrad posebno za Dan svetog Patrika organizira cjelodnevni tulum - irski doručak, ručak i večeru, uz ovogodišnju premijeru Agram Stouta, jedinog hrvatskog stouta! Irski doručak se sastoji od krvavice, pečenice, pečene rajčice, pole krumpira s pečenom slaninom, jajeta na tostu i zapečenog graha po cijeni od 25 kuna. Ručak predstavlja pastirska pita (shepherd's pie), s raguom od junetine, povrća i gljiva kuhan s Agram Stoutom, i zapečen s pire krumpirom. Cijena je 33 kune.


Večera je začin za kraj - pikantni gulaš od junetine i povrća koji stoji samo 15 kuna. Uz večeru se služi i tradicionalna irska glazba koju će izvoditi stalni i dragi gosti – domaći bend Tri Fir.

Agram Stout je prošle godine zaradio ovacije na premijeri, ali kako je riječ o sezonskom pivu pivnice Medvedgrad, trebalo se strpiti desetak mjeseci do nove šarže. Pa se vidimo večeras, promotivna cijena je - 12 kuna!
 

U novouređenom rokerskom pubu Zagrebačke pivovare – Pivani, od 20 sati osjetiti na slavlju Svetog Patrika goste će zabavljati Belfast Food, a obvezan je dolazak u zelenom. Pozornost će plijeniti i članovi Udruge hrvatsko-škotskog prijateljstva Tartan Army Croatia, koji dolaze u kiltovima. Ako još niste bili na ovom sjajnom, totalno pivskom ambijentu, pripremite se na osam točenih piva, pivo kuće (nepasterizirani Staropramen) i stari novitet, veliki povratnik na naše šankove – belgijski Hoegaarden!


Hrane ima kao u priči, a ljubiteljima američki začinjene hrane (slatko i ljuto) definitivno preporučamo krilca i rebarca, i općenito sve što njihov šef kuhinje zalije specijalnom melasom – meda kao kod pčelice Maje pred ispit! Riječki Irci Belfast Food neće vam sigurno dugo dati ići doma, uredništvo punkufera u kiltovima, dakle - provod zagarantiran!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju