Sastojci:
100 g oštrog brašna Podravka
200 g glatkog brašna Podravka
2 žličice praška za pecivo Dolcela
1 vanilin šećer Dolcela
125 g maslaca
1 jaje
30 g smeđeg šećera
2 žlice kiselog vrhnja

U trendu Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pohana piletina Tjedni jelovnik 7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna koja će se baš svima svidjeti

Nadjev:
680 g kompota od višanja
30 g smeđeg šećera
1 žličica gusnella Dolcela
1 vanilin šećer Dolcela
1 limun
10 ml mlijeka
1 jaje za premazivanje

Priprema:

Zamijesite prhko tijesto od glatkog i oštrog brašna, hladnog maslaca, dvije žlice šećera, jednog praška za pecivo, vanilin šećera i jednog jaja. Sve skupa dobro zamijesite u mikseru, a na samom kraju dodajte kiselog vrhnja da bi se tijesto lakše razvaljalo.

Nadjev za pitu napravite od kompota od višanja koji ste ocijedili od soka, dodajte šećer, vanilin šećer, sok od limuna, naribane korice od limuna, a na samom kraju i malo gusnella kojeg ste razmutili u soku od kompota.

Tijesto razvaljajte i stavite u namašćeni kalup pa dodajte nadjev, a zatim pokrijte sa drugim dijelom tijesta kojeg ste na kraju premazali s razmućenim jajem i malo mlijeka. Pecite otprilike pola sata na 200 stupnjeva dok pita ne dobije zlatno žutu boju. Tuluuum!