Svi mi volimo putovanja, no dok neki uživaju u sunčanju na obali, drugi se odlučuju posjetiti muzeje i uživati u kulturnoj ponudi. No, postoji i ona vrsta turista koje odveć ne zanima ni jedno ni drugo, već testiranje vlastite hrabrosti i ispitivanje limita. Znate, to su oni koji na odmoru traže bungee jumping, planinarenje i slično, pa smo stoga izvukli neka popularna turistička mjesta na koje se oni bez hrabrosti vjerojatno i ne bi usudili otići...

Stakleni most Zhangjiajie – Kina

Riječ je o najvećem i najvišem staklenom mostu na svijetu. Pogled s njega je čudesan, a s obzirom da vidite kroz njega, imate dojam kako hodate par stotina metara iznad tla. Naravno, za pojačavanje doživljaja, u blizini je moguć i zip line, a nije isključen ni bungee jumping.

 

 

Nacionalni park Bromo Tengger Semeru – Indonezija

Smješten na Javi, nacionalni park se nalazi u velikoj vulkanskoj regiji u Indoneziji, koja obuhvaća područje veće od 500 kilometara kvadratnih. Svi ljubitelji vulkana, mogu grotlu prići dovoljno „blizu“ i opaliti jedan od najfascinantnijih selfija u životu, s obzirom kako je vulkan aktivan i iz njega ide dim.

Vražji bazen – Zambija

Nalazi se na Viktorijinim slapovima, a ako ste ljubitelji vodopada a dosadilo vam ih je gledati iz daljine, preporučamo kupanje u Vražjem bazenu. Ovo mjesto je gotovo nemoguče opisati, dovoljno je pogledati sliku i ostati paf.

 

 

Most Trift – Švicarska

Smješten u Alpama, ovaj viseći most nalazi se na 100 metara visine, a dužinom mjeri 170 metara. Samo putovanje do mosta gondolom je doživljaj, a kad jednom dođete na vrh, uživati ćete šećući kroz pitoreskne planine.

Planina Huashan – Kina

Ovo je mjesto na kojem možete isprobati najekstremnije planinarenje na svijetu. Pripremite se za nezaboravno hodanje po dasci uz stijenu, koje će sigurno utjerati strah u vaše kosti. Spomenute drvene daske zapravo su pješačke staze, i to prilično uske, ali kad vidite pogled prema dolje, nećete ostati ravnodušni.

Egipat - 2 Putovanja Bili su u zabludi: Novo otkriće u Egiptu otkriva tko je zapravo gradio piramide

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju