Lijepo se kupati i uživati u ljetnim radostima, posebno na otocima gdje je mora čisto da se dno vidi na nekoliko metara. No, kad je još automobilima zabranjen pristup na otoke, odmor postaje magičan!

Hydra, Grčka

Otok se proslavio davne '57, kad je na njemu Sophia Loren snimala film 'Dječak na dupinu'. Pod posebnim je arhitektonskim statusom, tako da je svaka novogradnja (teoretski) zabranjena. Na njemu nema nikakvog prometa, osim prometa dragim i dobrim magarcima, koji služe za većinu transporta.

Holbox, Meksiko

Zaboravite Acapulco i ljetovanje provedite na Holboxu, malom otoku sjeveroistočno od Yucatana. Izgled Holboxa je zbilja čudesan, karakteriziraju ga pješčane ceste, trošne kuće, ali i bajkovita odmarališta te eobični turisti koji se vozikaju uokolo malim golf vozilom. Ovdje je vrijeme definitivno, stalo.



Marettimo, Italija

Talijanski otok simbolizira opušten stil života. Izvrsno je mjesto za sjesti u hlad, otvoriti knjigu i uživati u dobrom cappuccinu ili dva. U osnovi, ovo je malo selo bez automobila gdje svatko pozdravlja svakog, jer se svi vrlo dobro poznaju. Otok je bogat i florom i faunom, a zar je uopće potrebno napominjati kako su plaže zadivljujuće i nikog ne ostavljaju bez daha.

Princezini otoci, Turska

Ovaj netaknuti arhipelag samo je nekoliko kilometara udaljen od Istanbula. Arhipelag čini ukupno devet otoka, a s obzirom da nema prometa, posjetiteljima se nudi prijevoz u vidu konja sa zapregom. Ovdje vladaju mir i šutnja, koju tu i tamo nadglasa zvuk električnih bicikala i galebova. Vikendom, dobar dio stanovnika Istanbula spusti se na odmor na otoke.



Lopud, Hrvatska

Kakva bi to lista bila da na njoj mjesto nije našao niti jedan hrvatski otok? Otok u blizini Dubrovnika, za kojeg iz grada Sv. Vlaha trajektom dođete za pedesetak minuta, vrlo je miran i opuštajući, tako da jedino što ovdje trebate ponijeti je nekoliko dobrih knjiga. Kroz mjesto vodi put do prekrasne plaže Šunj do koje imate dvadeset minuta pješačenja. Tamo se smjestilo nekoliko barova, a oni koji se vole kupati bez odjeće, mogu se slobodno zaputiti na kraj plaže i uživati. Kad ste već na Lopudu, posjetite svakako i otoke Šipan i Koločep.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju