1. Istralandia

Kako oni sami za sebe kažu, Istra je mjesto u kojem možete pronaći najzabavniju vodu. Na više od 1, 6 kilometara staza prostiru se spustovi na toboganima različitih dužina, nagiba, svjetlosnih i zvučnih efekata. Za one željne prave doze adrenalina u Istralandiji se nalazi najviši tobogan u Hrvatskoj, visok 27 metara, a ime mu je 'Free fall'. 'Top gun' je spust u kojem može sudjelovati cijela obitelj. U startu izlijećete kao iz topa, a osvježenje vas dočeka u bazenu na kraju spusta. Najbrži vodeni tobogan u ovom je parku 'Space rocket'. Osim tobogana na koje se odlučuju samo najhrabriji, u Istralandiji su i brojni drugi u kojima mogu uživati i djeca i oni kojima adrenalin nije najdraži osjećaj.

2. Terme Sveti Martin – Ljetni Aquapark

Vodene površine prostiru se na 2.600 četvornih metara. Kupanje u Ljetnom Aquaparku u Termama Sveti Martin u Međimurju omiljena je destinacija i djece i odraslih. Posebnu adrenalinsku dozu stariji i hrabriji mogu doživjeti tijekom vožnje zip lineom koji prolazi točno iznad površine parka. Pogled je spektakularan, a doživljaj nezaboravan. I ovdje se igra odbojka na pijesku, opušta se u malenim drvenim kućicama s baldahinima u masaži, a osim uobičajene hrane uz bazen, tu je i gastronomska ponuda za ljubitelje lokalnih specijaliteta. Ovaj Ljetni Aquapark dobiva posebne pohvale roditelja koji ga posjećuju s malom djecom, a riječ je o čistoći. Higijena je osobito bitna na takvim mjestima, stoga je takva pohvala izrazito vrijedna. Uz bazene se tijekom cijelog dana odvija i bogat animacijski program koji uključuje svakodnevno jutarnje razgibavanje, aqua aerobic, igre na bazenima i klub za djecu. Odaberete li ovaj Ljetni Aguapark kao destinaciju na kojoj ćete se zadržati dulje vrijeme, sigurno vam neće biti dosadno. U blizini Termi Sveti Martin moguće je uživati i u biciklizmu, off road-vožnji u quadovima, vožnji čamcima na Muri, druženju s jelenima na farmi.

3. Aquacolors Poreč

Češki investitori zaista su uložili maštu u stvaranje jednog od najvećih vodenih parkova u Hrvatskoj. 12 šarenih tobogana razlog su zbog kojeg posjećenost ovom vodenom parku samo raste. Smješten kod Poreča, domaće i turiste privlači strmim toboganima, dječjim bazenima, umjetnim valovima i 'lijenom rijekom' dugom 500 metara. Uz sadržaje koji se nude u vodenom parku Aquacolors Poreč, zabava je osigurana za cijelo društvo. Tu je i dobra ponuda jela i pića, ogroman parking, animatori koji podižu atmosferu cijeli dan, masaže, a za odmor pun sportskih aktivnosti možete igrati odbojku na pijesku ili se okušati u boxing-ringu.


 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju