• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #što kuhati

Proglašen najbolji restoran na svijetu, a pobjednik jeee...

Španjolski restoran 'El Celler de Can Roca' iz Girone ponovo je proglašen najboljim na svijetu. Na utjecajnoj listi '50 Best' za 2015. svrgnuo je s trona prošlogodišnjeg pobjednika – dansku 'Nomu' Renea Redzepija.

Punkufer avatar placeholder
Punkufer 2.06.2015 13:05 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

El Celler de Can Roca (Podrum Roca) proglašen je najboljim svjetskim restoranom na gala večeri u Londonu prema rezultatima mjesečnika Restaurant i britanske medijske grupacije William Reed.

U trendu Manastir Sümela u Turskoj - 6 Manastir Sümela Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja Velebit Mountain Chalet Stars Peak - 12 Velebit Mountain Chalet Stars Peak U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige

Slavni ugostiteljski objekt sa sjeveroistoka Španjolske vode trojica braće Roca: Joan je šef kuhinje, Jordi je glavni slastičar, a Josep sommelier.



Restoran je otvoren od 1986. godine, a služi tradicionalna katalonska jela spremljena na maštovite načine s upotrebnom molekularne gastronomije, koje su kreativno prezentirani na tanjuru te posluženi .

Ovaj restoran s tri Michelinove zvjezdice je poznat po pripremi karameliziranih maslina, koje se poslužuju na bonsai drvcu, ali i po tome što je u obliku deserta ovjekovječio na tanjuru neke poznate parfeme Calvina Kelina, Caroline Herrera, Lancomea i Bvlgarija.



Iako ovdje možete uživati u vrhunskim namirnicama poput jastoga i gusje jetre, na jelovniku se nalaze i jednostavnija jela poput pečenog goluba s mladim lukom.   Vinski podrum, po kojem je restoran dobio ime, broji nešto više od 60 tisuća probranih boca.

El Celler de Can Roca po prvi se put našao na top 50 ljestvici britanskog magazina Restaurant 2006. godine (kada je zasjeo na 21. mjesto), a u vrlo kratkom vremenu popeo se na sam vrh.

Popis pedeset najboljih restorana na planetu:
1. El Celler de Can Roca, Girona, Španjolska

2. Osteria Francescana, Modena, Italija

Pojesti obrok u ovom restoranu u rodnom gradu Luciana Pavarottija, poseban je doživljaj. Namirnice su kvalitetne i spremljene na način čiju tajnu jedino zna chef Massimo Bottura.

3. Noma, Kopenhagen, Danska
Restoran koji se već godinama nalazi pri vrhu ovakvih listi, a kako je prošle godine chef Rene Redzepi bio u Japanu, restoran je osvježen za neka nova, čudesna jela.

4. Central, Lima, Peru
Evo i južnoameričkog predstavnika na listi! Jesti u ovom peruanskom restoranu neopisiv je osjećaj, prvo zbog kvalitete hrane, a drugo iz razloga što se nalazite na oko 4000 m nadmorske visine…

5. Eleven Madison Park, New York, SAD

Sjajna hrana i posluga ono su što krasi ovaj restoran. Hrana je napravljena po željama gostiju, a Velika jabuka ima doista štošta za ponuditi…

6. Mugaritz, San Sebastian, Španjolska
U Mugaritzu ne postoji meni. Hrana se radi po želji svakog gosta, a to što vlasnik i chef Andoni Luis Aduriz zna napraviti, obara s nogu i najveće bonkuloviće.

7. Dinner by Heston Blumenthal, London, VB
Iako je naslonjen na staru englesku kulinarsku tradiciju, restoran zadnjih godina ubacuje sve luđa i luđa jela. Dijagnoza: Svakako probati!

8. Narisawa, Tokyo, Japan
Japanska hrana spremljena na posve nov i neočekivan način, ono je što će vas dočekati u ovom restoranu. Među prvih deset, jedan je od dva azijska restorana na listi.

9. D.O.M., Sao Paulo, Brazil

Chef Alex Atala u ovom restoranu poboljšao je ponudu na način da je uveo hranu koja se može naći u Amazoni! Potpuno novi okusi adut su ovog mjesta.

10. Gaggan, Bangkok, Tajland

Od svog otvorenja prije pet godina, uvijek se nalazi pri vrhu ovakvih popisa. Klasična hrana sprema se na novi način, što nije ni čudno s obzirom da je chef potegao do Španjolske kako bi učio od velikog Ferrana Adrie.

11. Mirazur, Menton, Francuska
12. L'Arpege, Pariz, Francuska
13. Asador Etxebarri, Atxondo, Španjolska
14. Astrid y Gaston, Lima, Peru
15. Steirereck, Beč, Austrija
16. Pujol, Mexico City, Meksiko
17. Arzak, San Sebastian, Španjolska
18. Le Bernardin, New York, SAD
19. Azurmeni, Larrabetzu, Španjolska
20. The Ledbury, London, VB
21. Le Chateubriand, Pariz, Francuska
22. Nahm, Bangkok, Tajland
23. White Rabbit, Moskva, Rusija
24. Ultraviolet by Paul Pairet, Šangaj, Kina
25. Faviken, Jarpen, Švedska
26. Alinea, Chicago, SAD
27. Piazza Duomo, Alba, Italija
28. The Test Kitchen, Cape Town, JAR
29. Nihonryori Ryugin, Tokyo, Japan
30. Vendome, Bergicsh Gladbach, Njemačka
31. Frantzen, Stockholm, Švedska
32. Attica, Melbourne, Australija
33. Aqua, Wolfsburg, Njemačka
34. Le Calandre, Rubano, Italija
35. Quintonil, Mexico City, Meksiko
36. L'Astrance, Pariz, Francuska
37. Biko, Mexico City, Meksiko
38. Amber, Hong Kong, Kina
39. Quique Dacosta, Denia, Španjolska
40. Per Se, New York, SAD
41. Mani, Sap Paulo, Brazil
42. Borago, Santiago, Čile
42. Tickets, Barcelona, Španjolska
44. Maido, Lima, Peru,
45. Relae, Kopenhagen, Danska
46. Andre, Singapur
47. Alain Ducasse au Plaza Athenee, Paris, Francuska
48. Schloss Schauenstein, Furstenau, Švicarska
49. Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, SAD
50. The French Laundry, Yountville, SAD
http://www.theworlds50best.com/list/1-50-winners#t41-50
 

  • #što kuhati
  • #El Celler de Can Roca
  • #podrum roca
  • #najbolji svjetski restoran
  • #španjolski restoran
  • #međunarodna kuhinja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Hrskave, a ne bljutave!
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu, i to s cijelim jajem
Škola kuhanja
Najukusnija i najpovoljnija: Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Sretan 65. rođendan!
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Kastel
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Nadrealno
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Oglas
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Velebit Mountain Chalet Stars Peak
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Little paradise house
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
7 neodoljivih jela za koje nećete potrošiti previše truda, a niti vremena u kuhinji
Tjedni jelovnik
7 neodoljivih jela na koja nećete potrošiti previše truda, a ni vremena u kuhinji
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane
Brzinske
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Zvuči nestvarno
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Akcija Barut u BiH: Na meti i članovi obitelji trgovca oružjem Zvonka Zubaka
Akcija Barut
Velika akcija u BiH: Na meti i članovi obitelji kontroverznog hrvatskog poduzetnika
Vojnici pronašli automobil s ljudskim ostacima: Hoće li riješiti misteriji star 10 godina?
Riješen misterij?
VIDEO Dvojica prijatelja nestala su prije 10 godina: Slučajno otkriće vojnika sada je šokiralo zajednicu
show
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Obiteljska idila glumice Katarine Madirazze - otkrila nam kako izgleda svakodnevnica s dvoje djece
''ne čujemo ga često''
Naša uspješna glumica o imenu koje su odabrali za sina: ''Oboje volimo tradicionalna imena''
Sin Bena Afflecka i Jennifer Garner pojavio se u stilu svog oca tijekom jesenske šetnje s mamom
snimili ga fotografi
Sin poznatog glumačkog para nekad je bio djevojčica, prošle godine je predstavio novo ime
zdravlje
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
Novi uvid
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
Zahvaća kožu, zglobove, bubrege ...
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
zabava
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Pokažite što znate!
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Tko bi rekao?
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
Raspad sistema
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
tech
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Zahvaljujući misiji Chang'e 6
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Gubimo li posve kontrolu?
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
Tragovi u tlu
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
sport
Eike Immel trošio milijune, a sad živi od socijalne pomoći
Osobni krah
Zarađivao milijune, a sad živi od socijalne pomoći: Proglasio bankrot, a mora i u zatvor?
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Nakon sat vremena pustili gas
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Navijači Galatasarayja razvukli poruku preko cijele tribine za Palestinu
Ovo će odjeknuti
FOTO Na utakmici Lige prvaka razvukli poruku preko cijele tribine, napisali samo tri riječi
tv
MasterChef: Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
SAZNAJTE!
Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
MasterChef: Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
ZA NAJHRABRIJE
Ovo je i nas zapeklo! "Umrijet će nam Stipe!"
putovanja
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Vila Pavlovic: Kuća za odmor usred šume koja mami na grijanje uz kamin i istraživanje planinskih staza
Izlet na Kopaonik
Vila Pavlovic: Kuća za odmor usred šume koja mami na grijanje uz kamin i istraživanje planinskih staza
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
novac
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
destination by hyatt
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Priča bez kraja
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
lifestyle
Recept za najbrži kolač od bundeve
Spreman za 10 minuta
Recept za trenutačno najtraženiji kolač na internetu, jako je sočan i brzo gotov
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Rečenice koje toksični ljudi često izgovaraju
NJIHOVE FRAZE
Pet rečenica koje toksični ljudi često izgovaraju, tako vas pokušavaju manipulirati
sve
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Obiteljska idila glumice Katarine Madirazze - otkrila nam kako izgleda svakodnevnica s dvoje djece
''ne čujemo ga često''
Naša uspješna glumica o imenu koje su odabrali za sina: ''Oboje volimo tradicionalna imena''
Pohane prokulice s parmezanom
Hrskave, a ne bljutave!

Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu

Prokulice pržene u ulju i obilno posute svježe naribanim parmezanom idealne su kao prilog, predjelo ili čak ukusan zaglogaj za druženja. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Njoki u umaku od maslaca i kadulje Hrana i piće
    Tako lako

    Jednostavno (i) savršeno: Recept za domaće njoke u umaku od maslaca i kadulje

  • Pita od kupusa Hrana i piće
    Još bolja sutradan

    Pita od kupusa: Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka

  • Pohane prokulice s parmezanom Hrana i piće
    Hrskave, a ne bljutave!

    Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close