Giske je malen otok na sjeverozapadnoj obali Norveške koji je okružen impozantnim Atlantskim oceanom. Najviša točka na otoku izdiže se tek na 23 metra nadmorske visine.

Na njemu mirnim životom obitava tek sedamstotinjak stanovnika, no unatoč tome veliki je mamac za turiste. Točnije, za glazbenike koji u ovoj idili žele napisati pjesme i snimiti album. Tu su svoje glazbene kreacije snimali svi od grupe A-HA do Arcade Firea.

Razlog za to je nesvakidašnji glazbeni studio po imenu Ocean Sound Recordings, koji se nalazi tik uz ocean u zgradi nalik na spremište za brodove.

I dok su uobičajena mjesta za snimanje zvuka smještena u podrumima i drugim tamnim mjestima, Ocean Sound Recordings ima spektakularan pogled na ocean.

Vlasnik studija Ante Giskeødegård nije želio raditi kompromise te je uložio u najkvalitetnija i najdeblja prozorska stakla koja blokiraju vanjske zvukove, ali potiču umjetnike na stvaranje.

"Kreativnost leži negdje između glazbe i prirode," priznao je Ante Giskeødegård za CNN. "Biti tako blizu oceana i osjećati se kao da ste na neki način na rubu svijeta izaziva kreativnost kod umjetnika."

Ocean Sound Recordings uređen je u retro štihu s mnoštvom starinskih lampi i tepiha, s ciljem stvaranja udobne kreativne oaze. U sklopu toga nalaze se i spavaće sobe, kuhinja i kupaonica koja omogućuje glazbenicima dulji boravak u studiju.

Više o norveškom glazbenom studiju saznajte na njihovom službenim internetskim stranicama.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju