Pakiranje stvari za put za jednog trkača znači da će vjerojatno ubaciti i jedan par tenisica. Trkači su takvi, ne odriču se svoje rutine. Ipak, dolaskom u novi grad obično ne znaju gdje bi mogli trčati, gdje je sigurno i lijepo. Iako bi voljeli i upoznati grad, često nemaju vremena za jedno i drugo, a gledanje u kartu i trčanje baš i ne idu zajedno.

Kako bi trkačima koji posjećuju Zagreb omogućili da uživaju u omiljenoj aktivnosti, četvero prijatelja trkača lansiralo je prije nekog vremena SightRun, mobilnu aplikaciju koja kombinira trčanje s turističkim razgledavanjem, a nakon Zagreba na red su stigli i Rovinj, Opatija, Graz i München.

Nakon što se na mobitel skine odabrana tura, dovoljno je da trkač stavi slušalice i stisne play. Nakon toga mu više nije potreban internet, a mobitel može pospremiti i prepustiti se da ga aplikacija sigurno provede kroz grad.

SightRun je bio jedan od pobjednika boot campa Next incubatora, inovacijskog laboratorija Energie Steiermarka, te je tako dobio priliku raditi na daljnjem razvoju aplikacije uz podršku stručnog tima. Završetkom ovog pilot-projekta lansirana je tura za grad Graz, a projekt je prezentiran i tamošnjim medijima.

Trčanje - 3 Trčanje - 3 (Foto: PR)

"Ponosni smo što možemo prezentirati SightRun u Grazu i drago nam je što smo ostvarili suradnju s Energie Steiermarkom i Turističkom zajednicom grada Graza, a koji su prepoznali potencijal projekta. Uz SightRun, razgledavanje grada podigli smo na novu razinu i gradovima pomažemo da postanu runner friendly", istaknula je Sandra Bortek, direktorica marketinga i suosnivač SightRuna.

"Smart city rješenja nisu više samo nice-to-have, već nešto što nove generacije putnika zaista i trebaju. Uz činjenicu da je trčanje jedna od najbrže rastućih sportskih grana u svijetu i prepoznavši trkače kao interesantnu turističku nišu, sigurna sam da je ova suradnja samo naš prvi korak u promociji Graza i Austrije kao trkačke destinacije", dodala je Sandra Bortek.

Aplikaciju SightRun moguće je besplatno skinuti na Apple Storeu i Google Playu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju