Željezničke tračnice pokrivaju gotovo sve svjetske kontinente, spajaju nespojiva geografska područja i smjelo prolaze mjestima okovanima vječnim snijegom i ledom. Ne čudi što se putovanja na opasnim relacijama smatra iznimno hrabrim pothvatom.

Zay Harding takav je pustolov, koji se ne libi usred zime popeti na najsjeverniju željeznicu svijeta kako bi posjetio sjeverni Sibir unatoč iznimno niskim temperaturama. On istražuje i američku transkontinentalnu željeznicu koja se proteže od Atlantika do Pacifika, kroz četiri vremenske zone i 12 saveznih država.

Iskusni putnik Ian Wright, pak, odlazi na Kubu, gdje se vozi povijesnom prugom Hershey koju je 1920. izgradio američki proizvođač čokolade radi prijevoza šećerne trske, najvažnijeg kubanskog izvoznog proizvoda (uz otmjene cigare).

Na Travel Channelu od 24. studenog u 20 sati serijal 'Opasni vlakovi' vodi gledatelje na najuzbudljivija željeznička putovanja na planetu, a provest će vas i prugama Bolivije, Vijetnama te najvećom željezničkom mrežom svijeta u Indiji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju