Znamo da je u nekim azijskim zemljama jedan od specijaliteta pseće meso, čemu se turisti iz ostatka svijeta često čude i otvoreno kritiziraju tu praksu. Očito, i u vijetnamskom Hanoiju okreću se sve više turizmu, pa su tako najavili zabranu jedenja psećeg mesa!

Vijetnamski grad Hanoi najavio je zabranu konzumiranja psećeg mesa, a prema svemu sudeći, zakon će na snagu stupiti 2021. godine, kada više neće biti moguće pojesti pseće meso u restoranima, a niti igdje drugdje.

Psi Psi (Foto: Getty Images)

Zahtjev za zabranu uputili su sami građani rekavši da „jedenje psećeg i mačjeg mesa stvara jako lošu sliku među strancima koji žive u gradu, a utječu i na dojam da glavni grad Vijetnama još uvijek nije u potpunosti civilizirano mjesto“.

No nije mišljenje javnosti jedina stvar koja je utjecala na ovu odluku. Masovno transportiranje pasa u Hanoi može dovesti do širenja virusa bjesnoće, koji vlada planira iskorijeniti do 2021. godine. Pet ljudi ove je godine napao spomenuti virus, a tri su slučaja završila smrtnim ishodom.

Psi - 5 Psi - 5 (Foto: Getty)

Popularnost psećeg, ali i mačjeg mesa značajno opada kod mlađih generacija, no od njihova uzgoja i prodaje žive još mnogi trgovci diljem zemlje. Tako se vjeruje da postoji više od tisuću trgovina u gradu koji prodaju pseće meso, a 15 posto svih pasa koji se ovdje uzgajaju, završe na - tanjuru.

Iako je na zapadu ovakva tradicija odavno „prezrena“, ovdje je pseće meso delikatesa, a vjeruje se da donosi i sreću. No na zadovoljstvo svih ljubitelja najboljih četveronožnih prijatelja, u bližoj budućnosti ova tradicija postat će tek stvar prošlosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju