Prvo što vam padne na pamet kad netko spomene Veronu, sigurno su Romeo i Julija i njihova tragična ljubavna priča. Julijina kuća i danas privlači mnoštvo posjetitelja, a njezine grudi izlivene u bronci neizostavan su detalj gotovo svake fotografije turista.

Pretpostavljate, ovdje će vas, kao i na drugim frekventnim atrakcijama kao što su Piazza Bra, jedan od najvećih europskih trgova, slavni rimski amfiteatar Arena i gotička grobnica moćne obitelji Scaligeri, dočekati velika gužva i strka.

Ako se zaželite mirnog razgledavanja i uživanja u kulturi, uputite se na izložbu Henrija de Toulouse Lautreca, poznatog francuskog slikara, ilustratora i grafičara koji je izradio neke od najboljih plakata i grafita u 19. i 20. stoljeću. Volio je boemski način života, a posebno su zadivljujući plakati koji pričaju priču o slavnom Moulin Rougeu. Spojite sve ovo u dvodnevan izlet i uz Veronu razgledajte i Veneciju.

Kanal Guidecca, Riva degli Schiavoni, Most uzdaha, Duždeva palača i bazilika sv. Marka, jedna od najljepših svjetskih crkvi, samo su dio onoga što vas očekuje. Odmaknite se od samog središta mjesta i istražite otok Burano, mjesto najživljih boja, prekrasnih šarenih kućica. Svakako je zanimljiv detalj da su ih ribari okrečili u različite boje da bi ih lakše prepoznali tijekom oluje, a fotografije kućica će vam, ne sumnjamo, ispasti savršeno.

Nešto dalje nalazi se i otočić Murano na kojem se izrađuju svakojaki predmeti od stakla. Tu ćete nešto i naučiti jer će vam staklari srdačno prezentirati kako izrađuju jedinstvene staklene oblike. Sviđa vam se ideja? Istražite ponudu i doživite prekrasnu Veneciju i okolne otočiće iz malo drugačije perspektive.

Poželite li svoj odmor u Veneciji provesti u samom centru bez vozikanja brodom, u večernjim se satima zaputite prema rivi gdje se održava ”Festa del Redentore a Venezia”, jedan od najpoznatijih događaja u gradu. Radi se o festivalu vatrometa tijekom kojeg grad poprima tisuće čarobnih boja. Nebo se počinje šareniti pola sata prije ponoći i sigurni smo da je ovo završetak dana koji ćete pamtiti dugo.

Festival je poseban po tome što su ga stanovnici počeli održavati u počast kraju kuge koja je Veneciju poharala davne 1557. godine. Zaokružite svoj dan večerom na nekoj od prekrasnih lokacija s pogledom na divno nebo i doživite posebne trenutke u Veneciji. Vjerujte, nebo i prizori vas neće razočarati!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju