S obzirom na trenutna pravila o socijalnom distanciranju, komercijalni zrakoplovni promet u svijetu je iznimno otežan, a postoje i brojne incijative za nužnim promjenama koje će uslijediti nakon prestanka pandemije koronavirusa.

Talijanska tvrtka Aviointeriors ima rješenje. Točnije, predstavili su sjedala Janus za komercijalne putničke zrakoplove koji su dizajnirani sukladno novim pravilima.

Avion Zanimljivosti Koronavirus "zaslužan" za najdulji putnički let u povijesti!

Dok je sjedalo za putnike uz prozor i prolaz ostalo nepromijenjeno, središnje sjedalo, pak, okrenuto je u suprotnom smjeru od ostalih putnika u istom redu.

Uz to, svako Janus sjedalo je ograđeno s tri strane prozirnim materijalom koji ih izolira te stvara zaštitnu barijeru od eventualnog prijenosa mikroorganizama među putnicima.

U Aviointeriorsu tvrde da se Janus sjedala mogu vrlo lako mogu prilagoditi različitim modelima aviona, ali i razredima – od ekonomske do poslovne klase. Napravljena su od kvalitetnih materijala koje se lako mogu očistiti te dezinficirati.

Stjuardesa Zanimljivosti Treba nam malo smijeha: Kako to izgleda kad stjuardesa radi od kuće?

Sjedala Janus su dobila ime prema rimskom bogu vremena, početka i poduhvata, a kojeg karakterizira glava s dva lica okrenutih na različite strane. Hoće li netko uistinu naručiti ova sjedala za svoje avione, vrijedi vidjeti i pričekati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju