Stigao je najočekivaniji "blagdan" u životu svakog vinara i vinogradara. Sada mošt i službeno postaje vinom. Ceremonija krštenja mošta tradicija je koja se već desetljećima održava i u mnogim međimurskim podrumima. Okupljaju se prijatelji, rodbina i poznanici te krste mošt. Veselica je popraćena bogatom trpezom jela, a običaj je da za ovu priliku domaćica da sve od sebe i posluži najbolje meso i najbolje kolače. Ove godine Martinje je u četvrtak 11. studenog, no zašto ga ne bi produžili i proslavili na jednoj od vinskih lokacija diljem Hrvatske.

Martinje u Hotelu Matija Gubec

Okružen zelenilom prekrasne prirode, hotel je smješten u Stubičkim Toplicama na samom izvoru termalne i ljekovite vode. Stubičke Toplice nalaze se u Hrvatskom Zagorju, samo 40 kilometara sjeverno od Zagreba, za što će vam biti potrebno tek sat vremena lagane vožnje. Zagorje je daleko poznato kao jedna od najboljih vinskih destinacija u Hrvatskoj, pa zašto ne bi iskoristili priliku i istražili ponudu portala Crno jaje koja vam donosi 3 dana (2 noćenja) s polupansionom za 2 osobe u Hotelu Matija Gubec uz bogate martinjske večeri, zabavno-glazbeni program i ceremoniju krštenja vina. Sve to za samo 1.298 kuna. Na korištenju su vam i bazeni povezani direktno sa smještajnim kapacitetima, a otvoreni su tijekom cijele godine što znači da ćete se moći nesmetano brčkati u termalnoj vodi.

Vikend u najzelenijem predjelu Hrvatske

Idemo u Mrzlin grad koji se nalazi nedaleko od Plitvičkih jezera, točnije 15 kilometara od ulaza 2. Kompleks se sastoji od dvije smještajne zgrade, bazena i restorana otvorenog tipa "La ursula". Ovdje ćete se moći prepustiti gastronomskim užicima koji se sastoje od jela kao što su domaća juha od autohtonih biljaka ili mesa, gulaš od divljači s domaćim gnjudima ili dimljena pastrva pripremljena na poseban način. Svakako isprobajte maštovite deserte slastičarke Maje Martinović, koji su samo neki od gastro mamaca zbog kojih biste trebali posjetiti ovo mjesto. Ponuda vam donosi 3 dana (2 noćenja) s polupansionom za 2 osobe uz degustaciju domaćih proizvoda, večeru krštenja vina, izlete u okolici za samo 1.999 kn.

Martinje u Podravini

Krećemo prema Đurđevcu, gdje se nalaze poznati Đurđevački pijesci, baš kao i Hotel Picok, dobar odabir ako ste u potrazi za destinacijom koja može ponuditi razne aktivnosti u prirodi, kao i vinske podrume za degustaciju vina. U hotelu se nalazi moderno opremljen wellness i spa centar s bazenom koji slobodno možete koristiti poželite li se zadržati u objektu, umjesto obilaziti vinarije u okolici. Svakako istražite i Đurđevačku hižu koja je uređena u tradicionalnom podravskom stilu s mnogo detalja i predmeta koji podsjećaju na nekadašnje stare đurđevačke i podravske kuće. Vikend za dvije osobe ovdje će vas koštati 1.350 kuna što je mala cijena za ovaj veliki doživljaj.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju