Sasvim je jasno da se u Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina isprofiliralo dosta kvalitetnih glazbenih festivala, što Hrvatsku svrstava na ljestvicu poželjnijih festivalskih destinacija u Europi. Još kad tome pridodate blizinu dugogodišnjih vrhunskih europskih festivala u susjednim zemljama poput Srbije i Mađarske, možemo reći da je šire regionalno područje žarište dobre zabave.

Novosadski Exit privlači posjetitelje iz cijelog svijeta

Na Petrovaradinskoj tvrđavi, nekadašnjem utvrđenom gradu uz Dunav, a danas užem gradsko području Novog Sada, smjestio se Exit festival. Dvadesetak pozornica raspoređeno je u gradu na Dunavu, a festival broji mase posjetitelja iz najrazličitijih zemalja svijeta. Osim po ponajboljim svjetskim glazbenim imenima, festival je poznat po odličnoj zabavi, posebice u kampu u sklopu festivala. Osim što kamp nudi pristojnu ugostiteljsku ponudu, pivo je povoljnije, a kamp je odlična prilika za druženje u multikulturnom okruženju i partijanju do ranojutarnjih sati. Exitom vlada pozitivna atmosfera, a budući da je riječ o srpanjskom festivalu, jedna od poželjnijih atrakcija festivala preko dana jest Štrand, gradska plaža smještena uz Dunav .

Najpoznatija mađarska turistička atrakcija

Još jedan festival na Dunavu jest legendarni mađarski Sziget festival na otoku Obudai-sziget. Nastao je kao druženje studenata, a postao je jedan od najvećih glazbenih i kulturnih festivala u Europi. Poznat je i po pratećoj ponudi poput mogućnosti penjanja po stijenama, spuštanja žičarom i bungee jumpinga. Osim dobrom glazbenom i sadržajnom ponudom, festival se ističe pozitivom koja se proteže kroz razne instalacije pod nazivom Art for Love. Raznorazne šarene instalacije, unikatni umjetnički projekti i zapanjujući vizuali krase festival. Mnogi mladi umjetnici svojim djelima ukrašavaju otok instalacijama poput Fairy Towna, Mushresta, Popsheepa itd. U šarenom, svjetlećem i veselom okruženju najpoznatijeg mađarskog „otoka slobode“ možete i odsjesti u kampu.


Šumsko iskustvo na sjeveru Hrvatske

U Hrvatskoj sve popularniji postaje jedan šumski festival na samom sjeveru. Nastao je kao ideja šačice entuzijasta koji su elektronskoj glazbi mjesto htjeli pronaći i u Međimurju, a sada već godinama u srpnju festival Forestland okuplja svjetski poznate DJ-eve i partijanere iz Hrvatske, ali i ostalih europskih zemalja. Pravu šumsku elektronsku čaroliju, koja se smjestila u Brezju u srcu Međimurja, tvore 3 pozornice usred šume gdje se svake godine odvijaju nezaboravni partiji.

Pogledajte programe i datume festivala i isplanirajte ovogodišnje ili sljedeće ljeto na vrijeme.

Neotkriveni hrvatski otok: Bez buke, gužvi, ljudi, a možete ga pješke obići za četiri sata Otok Susak, Hrvatska - 2 Otok Susak, Hrvatska - 3 Otok Susak, Hrvatska - 1 +0 Otok Susak, Hrvatska - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju