Kineska tehnološka tvrtka specijalizirana za e-trgovinu Alibaba puna je svakojakih čuda, a na njoj se može naći sve od igle do lokomotive po relativno pristupačnim cijenama. U njezinoj ponudi mnogima je za oko upao i električni mini Jeep.

Točnije, riječ je o replici američkog modela Willys Jeep iz drugog svjetskog rata u interpretaciji kineskog brenda Haobo koji ima motor snage od 1,2 kW i dolazi s litij-ionskom baterijom napona 60 V, s kojom možete odjednom prijeći do 80 kilometara.

Slika nije dostupna Odabrano Serial 1: Prvi električni bicikl iz radionice svjetskih kraljeva motora

Dakako, električna kineska verzija nema performanse originalnog američkog vojnog vozila, a postiže maksimalnu brzinu od 40 kilometara na sat. Iako vizualno nalikuje Jeepu, mnogo je manja od originala – nalazi se negdje na pola puta između igračke i stvarnog vozila.

Unatoč tome u auto stanu dvije osobe, odnosno ima maksimalni nosivost od dvjestotinjak kilograma.

Njegova najveća prednost? Niska cijena vozila! Haobo električni Jeep na Alibabi se prodaje po cijeni od tek 1300 američkih dolara, odnosno 8155 kuna, dok je cijena originala i do 25 puta skuplja. A to nije čak niti najjeftiniji model na stranici!

Slika nije dostupna Odabrano Kabriolet jahta bez kormilara kojom se može upravljati na daljinu – mobitelom

Cijena vozila mijenja se ovisno o željama i eventualnim nadogradnjama, ali i mjestu gdje se dostavlja. Auto, dakako, treba dopremiti iz daleke Kine za što ćete izdvojiti još koju tisuću kuna.

Ili barem tako tvrdi američka stranica Electrekco, koja razmišlja o kupovini jednog modela i testiranje za svoje čitatelje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju