Dvije godine nakon izdavanja prve kuharice Svaki dan, Matejka Buča predstavila je svoju drugu kuharicu pod nazivom Svaki dan nešto novo.

Kao što i sam naziv govori, nova je knjiga na neki način produžetak kuharice Svaki dan, ali isto tako djeluje potpuno samostalno i neovisno o prvoj. Autorica naglašava: "Moju prvu kuharicu publika je zaista odlično prihvatila, uz komentar da je prije svega vrlo korisna, pristupačna i praktična. Prilikom rada na drugoj knjizi, uzela sam u obzir te dojmove te željela svojim čitateljima ponovno ponuditi knjigu koju mogu koristiti kao izvor ideja i inspiracije baš svaki dan, baš u svakoj prigodi. Svaki dan nešto novo se sadržajem ne naslanja na Svaki dan već samo djelomično posuđuje koncept i ideju - o kuharici koja svoje mjesto ima u kuhinji, a ne na polici. U mojim kuharicama nema mjesta za svakodnevno nedostupne namirnice - recepti su osmišljeni za ljude poput mene koji nemaju vremena provoditi sate u nabavci ili u kuhinji kako bi skuhali obrok."

Svaki dan nešto novo - 3 Svaki dan nešto novo - 3 (Foto: PR)

Konkretno, među tvrdim koricama kuharice Svaki dan nešto novo se na 320 stranica nalazi 120 recepata. Oni su podijeljeni u devet cjelina, a obuhvaćaju ideje za doručak, recepte za juhe i variva te brze i jednostavne obroke - ali nekoliko svečanijih za koje je potrebno nešto više truda.

Tu je i kategorija sa slasticama i tortama, a izdvojene su i ideje za zdravije zalogaje te hranu za druženja. Na kraju kuharice nalazi se fotovodič kroz neke zahtjevnije recepte. Recepti su višestruko testirani, a osim Matejke testirali su ih i njezini čitatelji koji su se prijavili za ovaj zadatak. "Interes za testiranje recepata bio je zaista velik stoga je svaki recept isproban najmanje tri puta. Ideju da moji čitatelji testiraju po jedan recept iz buduće knjige preuzela sam od kolegice Ana-Marije Bujić, čija je kuharica Pantarul doma također prošla test čitatelja njezina bloga Da mi je nešto slatko..." - objašnjava Matejka.

Osim recepata, kuharica sadrži i stranice sa savjetima za pripremu i održavanje hrane te devet crtica iz autoričina života koje pomalo podsjećaju na zapise na njezinom blogu. Kuharicu je moguće naručiti preko bloga Like chocolate, gdje možete pročitati i brojne ostale informacije te prelistati nekoliko oglednih stranica knjige.

Tijekom promotivnog razdoblja koje traje do 18. listopada 2021. cijena kuharice iznosi 215 kn s besplatnom dostavom za Hrvatsku. U studenome će se kuharica Svaki dan nešto novo naći i na policama knjižara pored svoje prethodnice.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju