Volite kampirati i uživati u prekrasnoj prirodi? Najbolje se osjećate samo onda kada s ruksakom na leđima istražujete zabačene krajeve koje su udaljeni od civilizacije? Vreća za pranje Scrubba prava je stvar za vas.

Scrubba je moderna verzija rifljače. Točnije, riječ je o vreći od izdržljivog materijala s ugrađenim čvorićima koja je napravljena za pranje odjeće na putovanjima, gdje god se nalazili.

Dovoljno je vreću napuniti prljavom odjećom, vodom i s nešto deterdženta, dobro je zatvoriti i protrljati sadržaj u trajanju od jedne do tri minute. Nakon toga izlijte prljavu vodu, ulijte čistu, isperite sadržaj vreće, ocijedite višak vode i stavite robu te vreću na sušenje.

Nanopresso - 4 Odabrano Stiže kavica! Barist koji iskače iz ruksaka gdje god krenuli

Gaće, čarape i majice kratkih rukava dovoljno je “trljati” u vreći oko jedne minute, dok ćete robusnije pulovere ili hlače trebati prati i tri minute. Ako pri ruci nemate deterdžent, poslužit će vam i tekući sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon ili neki slični preparat. Dobro je znati da će se stvari brže i lakše oprati ako koristite toplu vodu, no ako nemate pristup takvoj, poslužit će i ona hladna.

Ta zgodna inovacija teži tek 140 grama pa je mnogi nazivaju najmanjom i najlakšom perilicom rublja na svijetu. Može se kupiti preko Amazona za cijenu od oko 55 američkih dolara, odnosno oko 360 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju