Volite kampirati i uživati u prekrasnoj prirodi? Najbolje se osjećate samo onda kada s ruksakom na leđima istražujete zabačene krajeve koje su udaljeni od civilizacije? Vreća za pranje Scrubba prava je stvar za vas.

Scrubba je moderna verzija rifljače. Točnije, riječ je o vreći od izdržljivog materijala s ugrađenim čvorićima koja je napravljena za pranje odjeće na putovanjima, gdje god se nalazili.

Dovoljno je vreću napuniti prljavom odjećom, vodom i s nešto deterdženta, dobro je zatvoriti i protrljati sadržaj u trajanju od jedne do tri minute. Nakon toga izlijte prljavu vodu, ulijte čistu, isperite sadržaj vreće, ocijedite višak vode i stavite robu te vreću na sušenje.

Nanopresso - 4 Odabrano Stiže kavica! Barist koji iskače iz ruksaka gdje god krenuli

Gaće, čarape i majice kratkih rukava dovoljno je “trljati” u vreći oko jedne minute, dok ćete robusnije pulovere ili hlače trebati prati i tri minute. Ako pri ruci nemate deterdžent, poslužit će vam i tekući sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon ili neki slični preparat. Dobro je znati da će se stvari brže i lakše oprati ako koristite toplu vodu, no ako nemate pristup takvoj, poslužit će i ona hladna.

Ta zgodna inovacija teži tek 140 grama pa je mnogi nazivaju najmanjom i najlakšom perilicom rublja na svijetu. Može se kupiti preko Amazona za cijenu od oko 55 američkih dolara, odnosno oko 360 kuna.