Dookan je nova vrsta šatora na štulama koju je osmislio tim dizajnera u start-upu Handybro u New Yorku. Riječ je o svestranom, podesivom, stabilnom i visokokvalitetnom proizvodu koji je otporan na vodu i vjetar te je namijenjen za bilo koju vrstu boravka na otvorenom.

Osnovna ideja mu je pružiti udobnije i prostranije mjesto za spavanje pod zvijezdama. Umjesto na tvrdoj zemlji, šator se nalazi na prostranoj platformi sa sklopivim aluminijskim okvirom koja ima nosivost 299 kilograma. Cijela konstrukcija se vrlo lako postavlja u svega 15-ak minuta – na tlu ili u vodi.

Dookan možete postaviti gdje god poželite – na plaži uz samu obalu, u divljini ili u vlastitom dvorištu – na vama je da izaberete svoju savršenu lokaciju. Moguće ga je staviti čak i u plićak ili na plutajuće daske na samu vodu.

Prostor za spavanje možete podići na visinu od 119 centimetara. Ispod njega se, tako, otvara mjesto za svojevrsnu dnevnu sobu u kojoj možete razvući mrežu za ljuljanje i opuštanje. Platforma se može koristiti i samostalno kao udoban dnevni krevet iznad tla.

Dookan je prvi put predstavljen na Kickstarteru, a svima koji su ga financijski podržali trebao bi biti isporučen u proljeće sljedeće godine. Preporučena cijena će mu biti oko 1700 američkih dolara, odnosno oko 12.000 kuna.

Više od Dookanu otkrijte na službenim stranicama.

Unutarnji šator: Zgodna ideja za sve one koji još uvijek rade od doma Unutarnji šator Tent Pod tvrtke Steelcase - 4 Unutarnji šator Tent Pod tvrtke Steelcase - 3 +0 Unutarnji šator Tent Pod tvrtke Steelcase - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju