Studio XOIO njemačkog dizajnera Petera Stulza predstavio je Swift Pod – futurističku putničku kapsulu koja može samostalno prevoziti putnike dok oni spavaju u kabini.

Naš dizajnerski tim oduvijek je bio fasciniran noćnim vlakovima i buđenjem na odredištu nakon pristojnog sna, otkrio je Peter Stultz u izjavi te pojasnio da su tražili održive načine putovanja kao zamjenu za ovaj tip prijevoza.

Swift Pod ima zanimljiv trokutast oblik i tri velika kotača. Može primiti do dva putnika, a koji mogu uspravno sjediti ili ležati na ležajevima u kutovima kabine. Sva eventualna prtljaga se može pohraniti u prostor ispod kreveta i sjedala vozila.

Futuristička putnička kapsula Swift Pod ima trokutasti oblik Futuristička putnička kapsula Swift Pod ima trokutasti oblik (Foto: Profimedia)

Koncept putovanja budućnosti

Putnicima su na raspolaganju i dva rasklopiva stola na kojima mogu držati računalo, raditi ili jesti, kao i sveobuhvatan medijski sustav za zabavu.

Futuristička putnička kapsula ima vrlo minimalistički dizajn, a ime je dobila prema ptici Swift (hrv. čiopa) koje su iznimno prilagođene životu u zraku te mogu istovremeno spavati i letjeti.

Peter Stultz je priznao da bi se Swift Pod mogao rezervirati poput taksija putem aplikacije. Vozilo bi trebalo samo izračunati optimalnu rutu do željenog odredišta putnika, kao i moguća područja na kojima se mogu zaustaviti kako bi protegnuli noge, pojeli nešto i odmorili se.

Dakako, riječ je zasad samo o konceptu, a hoće li Swift Pod biti izgrađen, treba vidjeti i pričekati.

Plastični nepotopivi brod s doživotnom garancijom u koji stane 10 osoba Plastični brod Phantom tvrtke Vision Marine Technologies - 2 Plastični brod Phantom tvrtke Vision Marine Technologies - 3 +0 Plastični brod Phantom tvrtke Vision Marine Technologies - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju