U današnje vrijeme, kada svijet postaje sve povezaniji, putovanja postaju ne samo mogućnost već i nužnost za one željne avanture, znanja i novih iskustava. Ponekad lako zaboravljamo na one nama najbliže destinacije, zbog kojih mnogi turisti iz cijeloga svijeta putuju na tisuće kilometara da bi ih posjetili. U nastavku vam donosimo 4 destinacije koje veoma povoljno možete istražiti uz Crno jaje.

Bled: Slovenski biser među Alpama

Jezero Bled, Slovenija Jezero Bled, Slovenija (Foto: Getty Images)

Slovenija, zemlja poznata po svojoj nevjerojatnoj prirodnoj ljepoti, dom je jednog od njezinih najprepoznatljivijih dragulja - Bleda. To prekrasno jezero, okruženo Julijskim Alpima, pruža prizore koji oduzimaju dah. Putovanje koje organizira Smart Travel pruža priliku da se na jednodnevnom izletu, za cijenu od 30 eura po osobi, doživi ne samo ljepota Bleda već i tradicionalni Festival čokolade u Radovljici. Putovanje započinje rano ujutro iz Zagreba, a osim posjeta jezeru i festivalu, uključuje i razgledavanje starog grada Radovljice, što ponudu čini idealnom za ljubitelje prirode, povijesti i, naravno, čokolade.

Budimpešta: Proljetni vikend u srcu Mađarske

Budimpešta - 4 Budimpešta - 4 (Foto: Getty Images)

Za one željne istraživanja urbanog duha i bogate povijesti Budimpešta nudi savršen bijeg. Darojković Promet organizira dvodnevni izlet u glavni grad Mađarske za 99 eura po osobi, uključujući autobusni prijevoz i noćenje s doručkom. Posjetitelji će imati priliku prošetati od bazilike sv. Stjepana do tržnice pune lokalnih delicija, uz pratnju iskusnog vodiča. Drugi dan razgledanja uključuje najvažnije povijesne znamenitosti i arhitektonsku ljepotu Budimpešte, koja učvršćuje njezin status jedne od najljepših europskih prijestolnica. 

Dvostruko otkriće: Carski Beč i šarmantna Bratislava

Bratislava Bratislava (Foto: Shutterstock)

Dvostruki užitak putovanja s Darojković Prometom nudi dvodnevni izlet u Beč i Bratislavu za 110 eura po osobi. Ovo putovanje nudi jedinstvenu priliku da se u kratkom vremenu upoznaju dva različita, ali jednako fascinantna europska grada. U Beču će putnici obići slavne znamenitosti poput Ring Strasse i katedrale sv. Stjepana, dok će u Bratislavi istražiti povijesni dvorac i šarmantne ulice starog grada. Ovaj paket, koji uključuje noćenje s doručkom, idealan je za one koji žele uroniti u bogatstvo europske kulture i povijesti.

Venecija i Padova: Talijanska odiseja tijekom povijesti i lagune

Padova - 5 Padova - 5 (Foto: Getty Images)

Za kraj, Darojković Promet nudi putovanje u srce Italije, s posjetom Padovi, Veneciji i otocima lagune, za 130 eura po osobi. Ovo trodnevno putovanje uključuje posjete najznačajnijim kulturnim i povijesnim znamenitostima tih regija, uključujući baziliku sv. Antona u Padovi i nezaboravne šetnje Venecijom. Fakultativni izlet na otoke Murano, Burano i Torcello dodatno obogaćuje iskustvo, pružajući uvid u jedinstveni život i tradicije lagune. Sa smještajem, doručkom i pratiteljem putovanja, ova ponuda savršena je za ljubitelje talijanske kulture, povijesti i umjetnosti.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju