U potrazi za vrhunskim hladnjakom za kampiranje ili druge aktivnosti u prirodi, Yeti je definitivno prava stvar. Najmanja u Yetijevoj seriji prenosivih hladnjaka Tundra 35 posebno je osmišljena za one koji se na svojim avanturama po divljini ne žele odreći ledenog piva ili nekog drugog, jestivog prioriteta.

I s 20 limenki te ponešto hrane Tundra 35 suvereno hladi, a zahvaljujući kompaktnom dizajnu i praktičnim ručkama lako ćete ga prenijeti s jednog mjesta na drugo. Bez obzira na teren, ondje gdje ga ostavite, tamo će i ostati zahvaljujući materijalu koji ne proklizava (pritom ciljamo na blatnjave uvjete, a ne strme litice) pa mirne duše možete i sjesti ili stati na svoj hladnjak.

Kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolje rezultate, Yeti savjetuje da omjer leda i drugog sadržaja bude 2:1. Ohladite li namirnice prije nego što ih stavljate u hladnjak i upotrijebite li suhi led, Tundra će držati hladnoću osjetno dulje - kažu čak tri do pet dana. No pazite, često otvaranje i zatvaranje značajno ubrzava otapanje.

Dodatni je plus košara za namirnice koje se ne smiju smočiti rastopljenim ledom, a bojite li se da će vam medvjedi pojesti sendvič ili odnijeti pivo na raspolaganju je vanjski lokot. U specifikacijama Yeti navodi da je Tundra bear resistant, odnosno otporna na medvjede.

Tundra je dovoljno čvrsta da može izdržati i grublje uvjete ili šlampavost onoga tko je nosi, a proizvođači kažu da je gotovo neuništiva (možda se samo nisu dovoljno potrudili?). Debele stijenke čvrsto drže na mjestu izolaciju od pet centimetara, a sprečavanju topljenja leda pridonosi i poliuretanska pjena. U slučaju da vam ode neki od dijelova, dobra je vijest što se većina toga može zamijeniti. 

Osim ledeno plave, Tundra 35 dolazi i u boji pijeska, koraljnoj, ružičastoj i bijeloj. Budući da se takav hladnjak ne može izraditi za kikiriki, cijena prati kvalitetu pa za Tundru 35 treba izdvojiti oko 1800 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju