Pod Studio američke tvrtke Podform sa sjedištem u Kaliforniji najmanji je pametni dom na svijetu. Riječ je prijenosnoj i proširivoj kućici koja se u svega 15 minuta može povećati s 15 na 42 kvadrata.


Na prvi pogled izgleda poput transportnog kontejnera – vanjska površina u crnoj mat boji prekrivena je aluminijskim pločama što ga čini vrlo čvrstim i izdržljivim. Obuhvaća ogroman stakleni zid od poda do stropa na koji se mogu projicirati različite slike i informacije.

Pod Studio opremljen je hidrauličkim nogama, solarnim pločama i pametnom tehnologijom, a sve se kontrolira uz pomoć mobilne aplikacije.


To je dinamično rješenje prilagodljivo za različite namjene – kao mjesto za opuštanje, rad, ali i kao prostor koji se može po potrebi iznajmiti kada ga ne koriste njegovi vlasnici te tako donijeti dodatan izvor prihoda.

Pod Studio je potpuno namješten Pod Studio je potpuno namješten (Foto: Profimedia)

Pod Studio dolazi potpuno namješten s automatiziranim krevetom za dvije osobe i kaučem na kojem može prespavati još jedna osoba.

Na raspolaganju vam je dobro opremljena pametna kuhinja s električnim štednjakom, hladnjakom i perilicom suđa te blagovaonskim stolom s dvije stolice.

Tu je i kupaonica s tuš kabinom i WC-om, radni prostor i ugrađena LED rasvjeta u cijelom domu.

Zasad je moguće rezervirati smještaj u ovom domu na jednu noć preko službene stranice proizvođača po cijeni od 250 dolara. No imajte na umu da postoji lista čekanja.

Više od najmanjem pametnom domu na svijetu otkrijte na stranicama tvrtke Podform.

Multifunkcionalno rješenje za 55 tisuća eura: Kuća, kiosk za prodaju hrane i prikolica za kampiranje u jednom Prijenosna kabina P.O.D. Dreadnort Boatsa - 3 Prijenosna kabina P.O.D. Dreadnort Boatsa - 2 Prijenosna kabina P.O.D. Dreadnort Boatsa - 4 +0 Prijenosna kabina P.O.D. Dreadnort Boatsa - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju