Mjesta poput Pariza, Rima ili Londona obično su većini na vrhu popisa kada razmišljaju o sljedećoj destinaciji. Ali dobro je malo proširiti vidike, jer bi odličan odabir za vaše iduće putovanje mogao bi biti i Erevan, glavni grad Armenije.

Armenija i njezina povijest mogu se pratiti sve do događaja iz biblijskih priča pa je zemlja je preplavljena poviješću i kulturom, većinom nepoznatima zapadnom svijetu. Sam Erevan prepun je muzeja, umjetničkih galerija i veličanstvenih zgrada iz sovjetskog doba, a samo jednodnevni izlet udaljen je od nekih velikih povijesnih blaga diljem države. Erevan je iznimno zanimljiv grad.

Naravno, dobar javni prijevoz je obavezan u svakom većem gradu. Erevan je dobro "opskrbljen" autobusima i maršrutkima (minibusima), ali najprikladniji način za kretanje je metroom. Cijena karte je samo 100 armenskih drama (0,20 €) po vožnji bez obzira na udaljenost te je najjeftiniji način prijevoza u gradu. Zaustavlja se u blizini svih atrakcija i glavnih područja interesa, a budući da postoji samo jedna linija, ne možete se izgubiti.

Pa zašto ne bi odabrali Armeniju za svoje iduće putovanje?

Od Zagreba do Erevana možete u sljedećim terminima:

2.6. 2022. – 15. 6. 2022. – 1.563 kn
10.6. 2022. – 22. 6. 2022. – 1.533 kn
16.6. 2022. – 29. 6. 2022. – 1.465 kn

Putovanje do Erevana iz Zagreba traje oko 7 sati, a sve zbog presjedanja u Varšavi (Poljska). Letite poljskom avio kompanijom LOT Airlines, a u cijenu vam je uključena i jedna torba (kofer do 8 kilograma dimenzija 55x40x23). Odaberete li standard/flex vrstu avio karte koja je nešto skuplja, možete sa sobom ponijeti i jedan kofer/torbu koju prijavljujete, a do 23 kilograma težine.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Armeniji, ali i državama u kojima presjedate. Aktualne informacije za Armeniju možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju