Rogla je mala općina u Sloveniji, ponajviše poznata po skijalištu Rogla. No, Rogli nudi puno više aktivnosti od samog skijanja. Skijalište Rogla je najposjećenije skijalište u Sloveniji i nudi mnoge aktivnosti koje će vam zasigurno ispuniti dan tijekom vašeg odmora.

Budući da većina turista prvenstveno dolazi na Roglu zbog skijališta, s pravom biste pretpostavili da Rogla ima dosta aktivnosti vezanih za snijeg. Ali ne brinite, ima mnogo stvari koje možete učiniti na ovom području, ponešto za svakoga, čak i za vrijeme kišnih dana. Skijalište Rogla nudi 16 staza, s razinama težine od onih za početnike pa sve do onih za profesionalne sportaše. Ovo veliko igralište je savršeno mjesto za uživanje u snježnim sportovima!

Osim prirodnog snijega, skijalište koristi i umjetni snijeg kako bi produžio razdoblje skijanja: a ovdje možete učinkovito skijati i bordati od kraja jeseni do proljeća. Ako želite svoje skijaško iskustvo podići na višu razinu, možete se okušati u noćnom skijanju. Noćno skijalište (Košuta i Jasna) otvoreno je od četvrtka do nedjelje.

Jeste li više ovisnik o adrenalinu? Tada će vam se svidjeti Fun Park! Fun Park je mjesto gdje ćete vjerojatno provesti većinu svog dana. Tamo ćete naći half-pipe, a još jedna odlična stvar na Rogli za ljubitelje adrenalina je utrka na stazi za sanjkanje. Odvest ćete se vučnicom do vrha planine, na 2700 metara nadmorske visine. Od gore vas čeka 1360 metara spusta na vašim sanjkama, po tračnicama. Možete ići sami ili s drugom osobom, a možete ubrzati do 40 km/h! Zvuči kao prava zimska avantura.

Poželite li posjetiti Roglu, svakako vam savjetujemo da se zaputite do portala Crno jaje koji trenutno ima aktualne dvije ponude. Odaberite Zimski paket Hotela reAktiv 3* na Rogli – uz 3 dana (2 noćenja) s uključenim doručkom, korištenjem saune, popustom za ulaznice za bazene Terme Zreče - sve za 2 osobe i samo 1170 kn. Hotel reAktiv 3* nudi smještaj s besplatnim wi-fi internetom u mjestu Zreče, na izvrsnoj lokaciji, 400 metara od termalnog centra Zreče.

Poželite li malo veću privatnost, odaberite smještaj s polupansionom u Pansionu Smogavc 3* koji donosi šetnju s bakljama i degustacijom pića, ulaz u saunu, parking, sve za 2 osobe i dva noćenja za samo 2659 kn!

Nakon svih ovih aktivnosti, morat ćete se dobro i zagrijati uz ponudu domaće kuhinje u jednom od brojnih restorana u okolici. Isprobajte Pohorski lonac, domaću kašu sa sezonskim povrćem i mesom (po želji), te jela od mesa pržena na tavi koja će zadovoljiti sve ljubitelje hrane!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju