Kad jednom posjetite otok Brač uvijek ćete mu se poželjeti vratiti. Ovim otokom vlada posebna energija i pravi dalmatinski đir. Brač je poznat po bijelom kamenu, malenim pitoresknim ribarskim mjestima i mnogobrojnim srednjovjekovnim crkvama, a skrivene i divlje plaže te čisto more će vas oduševiti.

Nije ni čudo što ovaj otok spada u destinacije koje nikako ne smijete propustiti. Udaljen je manje od sata vremena vožnje trajektom od Splita i spada u jedan od omiljenih otoka za jednodnevni izlet. Kako je otok Brač već dugi niz godina jedna od omiljenih turističkih destinacija preporučujemo vam da ga posjetite kad još na njemu nema previše turista, a upravo za to su idealni uskršnji praznici, koji su pred nama. Što posjetiti kada stignete na ovaj predivan otok i gdje se smjestiti otkrijte u nastavku.

Brač je jedan od najvećih i najnaseljenijih otoka u Hrvatskoj. Nalazi se kao što smo već spomenuli odmah preko puta Splita s kojim je izvrsno povezan trajektnim linijama. Trajekt pristaje u Supetru. Supetar je bajkoviti gradić s predivnom starom jezgrom koja je prošarana uskim kamenim uličicama te rivom uz koju su smješteni mnogobrojni ugostiteljski objekti.

Riva je u ovom gradu središte života, a dušu joj daju nasmijani i gostoljubivi domaćini. Na par  minuta pješaćenja od rive nalaze se brojni hoteli u kojima možete naći smještaj. Kad jednom dođete u Supetar i osjetite ritam ovog grada poželjet ćete mu se što prije vratiti. Supetar je idealan za smješta,j ako planirate posjetiti otok Brač, a Crno jaje vam donosi posebnu ponudu koja uključuje 2 ili 3 noćenja s ALL INCLUSIVE uslugom u Waterman Supetrus Resortu za 2 osobe i dijete do 12 godina besplatno, uz uskršnji doručak, dalmatinsku večeru i wellness već od samo 1378 kn.

U ponudu je uključeno neograničeno korištenje vanjskih bazena, indoor fitness, sprave za fitness na otvorenom, sauna, igralište za boćanje i odbojku na pijesku te tenis teren 1 sat po osobi dnevno (uz prethodnu provjeru raspoloživosti), dječje i sportsko igralište, besplatan parking, WiFi i piće dobrodošlice Waterman Supetrus Resort je predivan smještaj za posjetitelje svih dobnih skupina.

Iz Supetra se možete uputit u istraživanje predivnog otoka Brača. Nikako ne smijete propustiti pogled s visine na predivan grad Bol i nadaleko poznatu plažu Zlatni rat. Zlatni rat je jedinstvena plaža koja izranja iz borove šume i pretače se u sitni šljunak te spaja s beskrajnim tirkizno plavim morem. Upravo je ova plaža motiv mnogih razglednica i jedna od najljepših plaža Jadrana. Mijenja oblik ovisno valovima i smjeru vjetra. Ne čudi što je zbog ove posebne plaže grad Bol turistički centar otoka s najviše smještajnih objekata, najvećim i najboljim hotelima te brojnim događajima i krcatim ulicama tijekom turističke sezone. Volite li gužve i gradske vreve onda je Bol mjesto za vas.

Najljepši pogled na Bol i Zlatni rat pruža se s Vidove gore na 778 metara nadmorske visine, koja je ujedno i najviši vrh koji se nalazi na hrvatskim otocima. Na Vidovoj gori se nalazi mali, drveni ugostiteljski objekt u kojem možete pojesti lokalne specijalitete poput pršuta, sira i domaćih maslina.

Prolazeći otokom otkrit ćete mnoga mala mjestašca koja će vas oduševiti svojim šarmom, pričom, dušom i zauvijek vam ostati urezana u sjećanja. U unutrašnjosti ovog otoka nalaze se mnoga zanimljiva sela u kojima kao da je život stao, a kad u njih navratite imat ćete osjećaj da ste se vratili u prošlost. Jedno od zanimljivih mjesta i najstarije mjesto otoka Brača nalazi se u unutrašnjosti, a to je Škrip. Razgledajte stare kamene kuće i prošećite starim uličicama ovog mjesta kako bi udahnuli pravu energiju ovog kraja.

Zanima li vas brački kamen i tradicija kamenoklesarstva onda posjetite Pučišća. U Pučišćima se nalazi poznata kamenoklesarska škola, nastala na dugoj tradiciji obrade cijenjenog bračkoga kamena. Riječ je o najvrednijem bračkom izvoznom proizvodu koji je dio mnogih poznatih i manje poznatih građevina zapadnog svijeta.

Kad ste na Braču nikako nemojte propustiti posjetiti Postira, rodno mjesto Vladimra Nazora, poznatog hrvatskog književnika. Preostaje vam samo da spakirate kufere i krenete istraživati jedan od najživopisnijih otoka Hrvatske.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju