Maroko je popularno odredište koje privlači ljubitelje kulture, avanturiste, parove, obitelji, gurmane, a nudi doživljaje koji se dugo pamte.

Kraljevski gradovi u kojima ćete se osjećati kraljevski

Maroko ima četiri kraljevska grada: Marakeš, Fes, Meknes i Rabat. Rabat je glavni grad Maroka, i na prvi pogled shavtite da je jako moderan grad, ali ima bogatu povijest i jako zanimljivih atrakcija, kao što su Kasbah Oudaias, stara medina i Hassanova kula. Blistavi Kraljevski mauzolej također je vrijedan posjeta.

Poznat kao Crveni grad, Marrakech je poznat po svojoj staroj medini, brojnim tržnicama, drevnim palačama, poput palače Badi i palače Bahia, dojmljive džamije Koutoubia, energične Djemaa el-Fna tržnice (glavni gradski trg) i Saadskih grobnica.

Bivša prijestolnica Fes može se pohvaliti obiljem zadivljujuće arhitekture, iako je možda najpoznatija po svojim velikim štavionicama i po tome što se u njoj nalazi jedno od najstarijih sveučilišta na svijetu. Meknes ima jedna od najimpresivnijih monumentalnih vrata u cijelom Maroku – Bab el-Mansour – dok su konjske zaprege izvrstan način za istraživanje ovog šarmantnog i opuštenog carskog grada.

Kilometarske obale s odličnim plažama

Maroko ima plaže duž Sredozemnog mora i Atlantskog oceana, s mnoštvom lijepih mjesta za uživanje. Popularna mjesta za odmor među stranim posjetiteljima uključuju Tangier i Agadir, dok Asilah privlači uglavnom domaće i španjolske posjetitelje.

Iako prilično slabo posjećena od stranih turista, mjesta kao što su El Jadida, Oualidia i El Jebha posjećuju značajan broj domaćih turista tijekom ljetnih mjeseci. Najpopularnije plaže obično imaju izvrsne sadržaje nadohvat ruke, dok su neka odredišta, poput Essaourie, savršena za ljubitelje sportova na vodi. Naravno, obalni grad Casablanca jedno je od najpopularnijih odredišta u Maroku koje ni jedan turist ne bi trebao zaobići.

Nezaboravne pustinjske avanture

Prostrana i sušna pustinja Sahara najveća je vruća pustinja na svijetu. U Maroku postoji nekoliko mjesta s kojih možete započeti ekspedicije u pustinju, bilo da želite pješačiti, jahati na leđima deva, istraživati jašući na konju ili ploviti po pijesku s pogonom na četiri kotača, postoje različiti načini da uživate u impresivnim krajolicima. Pogled na velike dine i udaljene oaze dugo ćete pamtiti.

Crno jaje donosi vam nezaboravno putovanje u Maroko već od 5.050 kuna po osobi, a koje uključuje turu „Kraljevski gradovi Maroka“. Kroz 8 dana posjetiti ćete Marrakech, Rabat, Casablancu, Meknes i Fes, a u cijenu je uključen polupansion te prijevoz zrakoplovom. Ponuda se odnosi na polaske u određenim terminima u studenom, a na navedenu cijenu potrebno je platiti jedino zrakoplovne pristojbe koje iznose 999 kuna.

Plan putovanja, kao i uvjete možete potražiti ovdje.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju