Senj je pravo romantično ljetovalište na jugu Kvarnerskog zaljeva. Ovo šarmantno primorsko mjesto posebno je poznato po impozantnoj tvrđavi Nehaj koja se veličanstveno nadvija nad starom gradskom jezgrom, te brojnim prekrasnim plažama i prirodnim uvalama u kojima možete provesti nezaboravne ljetne dane uz more.

Osim toga, razgledavanje srednjovjekovne gradske jezgre Senja otkriva brojne povijesne znamenitosti, a na uživanje vas pozivaju raskošni restorani i kafići. No, posjetitelji prije svega vole opuštenu atmosferu i jedinstveni štih koji ovo primorsko mjestašce čini posebnim.

Prvo naselje na ovom području nastalo je već prije tri tisuće godina, što Senj čini najstarijim gradom na gornjem Jadranu! Jedna od najpoznatijih povijesnih atrakcija, a ujedno i znamenitost je srednjovjekovna utvrda Nehaj. Nalazi se na brdu Nehaj iznad grada i pruža prekrasan pogled na okolnu prirodu. Do utvrde lako možete automobilom, no česti su oni posjetitelji koji ovdje dolaze biciklom, pa i pješice.

Danas Senj oduševljava izuzetno šarmantnom starogradskom jezgrom, iznenađujućim krajolikom s visokim planinama i slikovitim plažama. Jedinstven je i pogled na otok Krk, panorama koja se pruža s obale i dočarava jedinstvenu scenografiju.

Poželite li i vi posjetiti Senj, istražite ponudu koju donosi portal Crno jaje, a koja uključuje smještaj u modernom Boutique hotelu Bura 45 ⁰N. Sedam noćenja s uslugom polupansiona, korištenjem saune te parkingom ćete platiti svega 5.999 kuna za dvije osobe te jedno dijete do 12 godina starosti. Istražite ponudu ovdje. Hotel se nalazi u samom središtu grada, a potpuno je renoviran, te donosi bogate sadržaje kao što su novi a la carte restoran, lobby bar, konferencijska dvorana, privatna hotelska plaža, beach bar te wellness i spa usluge.

Boravak u Senju je odličan i za brojne izlete. Od vožnje predivnom Jadranskom magistralom, pa do izleta na Velebit. Svega nekoliko desetaka minuta od Senja nalazi se i Nacionalni park Sjeverni Velebit. Kao i većina nacionalnih parkova u Hrvatskoj, Sjeverni Velebit vrvi spektakularnim životinjskim svijetom.

Gorski grebeni koji se protežu paralelno s obalom nude neke od najbolje očuvanih prirodnih divljina u jugoistočnoj Europi; a Sjeverni Velebit je među najdivljim na svijetu. Zaštićeno područje od 1999., jedan je od najnovijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj i služi kao početna točka Premužićeve staze, najslikovitijeg planinarskog izleta u zemlji. Poželite li istražiti više, zaputite se do službene web stranice Nacionalnog parka i saznajte kako provesti vrijeme na ovoj impozantnoj planini.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju