Kod Broda na Kupi, malog mjesta blizu Delnica na samoj granici sa Slovenijom, okruženog netaknutom prirodom i tišinom koja se može opipati, odvaja se od Kupe rijeka Kupica, koja će vas, ako je pratite dok vijuga, dovesti do prekrasne planinske kuće na samom rubu šume.

Jesu li baš sve kuće u bajkama na rubu šume – ne znamo, ali ova nas gleda kao iz nekog drugog svijeta. Jesmo li začarani mi ili ona, nije lako odgonetnuti. Prava gorska "A-frame" kuća danju se gotovo stapa s okolinom, a noću kroz njezino veliko stakleno oko isijava toplina dobrodošlice s kojom vas dočekuje.

Usred ničega... na najbolji način

U ovu kuću na osami dolazi se da se stopite s prirodom. Od jutra kada mir oko nje remete srne koje lome grančice u potrazi za doručkom, preko dana kada sunce u svom južnom pohodu iskrivljava sjene njezinog trokutastog okvira, do mrklog mraka u kojem vas uplaši tek poneki krik ptice.

Ova planinska koliba uređena lijepo, ukusno i tako da vam ne nedostaje baš ništa, ali i tako da vas u svakom trenutku poziva da uživate u prirodi koja u nju ulazi ili kuća izlazi u prirodu… teško je reći. Šuma miriši i u interijeru, a Kupica se mreška u vašim ušima.

Udobno će ugostiti do 6 osoba u dvije spavaće sobe i dnevnom boravku s kaminom. Opremljena je svime što vam treba za dobar odmor, uredna i čista, a noćenje u njoj na stranici airbnb.com platit ćete 250 eura. Za svoga boravka u kući možete jednostavno uživati što ste doslovno usred ničega i na najljepši mogući način daleko od svih ili možete obilaziti brojne gorskokotarske dragulje koji su vam autom nadomak ruke.

Kod čarobnog Slunja: Drvena kućica u šumi koja će vas zavesti jednim migom Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 30 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 29 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 28 +26 Kuća za odmor Mihovil u Slunju - 27

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju