Još jedna od linija koja će od ove godine domaće putnike spajati sa svijetom je ona Zagreb – Göteborg. Göteborg je prijateljski grad na zapadnoj obali Švedske u kojem ćete pronaći živahnu kulturnu scenu, restorane svjetske klase i fascinantnu povijest - sve na pješačkoj udaljenosti. Avantura nikad nije daleko, a široki otvoreni prostori i čarobni otoci arhipelaga čekaju na istraživanje. Uzbudljivi muzeji, mnoštvo aktivnosti i arhipelag koji oduzima dah. Otkrijte Göteborg.

Göteborg je ispunjen vrtovima, povijesnim znamenitostima i zgradama, prekrasnim crkvama i veličanstvenim muzejima u kojima možete vidjeti djela svjetski poznatih umjetnika. Trebate li savjet za razgledavanje grada, potražite itinerar za 24 sata u Göteborgu ovdje.

Do Göteborga u rujnu iz Zagreba možete u sljedećim terminima:

3. 9. 2021. – 6. 9. 2021. – 417 kn
10. 9. 2021. – 13. 9. 2021. – 485 kn

Let do Göteborga iz Zagreba traje tek nešto više od 2 sata, a putujete kompanijom Ryan Air. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Švedskoj. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Prije nego li se zaputite u Švedsku, svakako istražite naš članak o ponosnim Šveđanima koji su nacionalnu sramotu pretvorili u najveću atrakciju te o švedskim naseljima u kojima ljudi vrište svake noći, ali se nitko ne želi odseliti. Možda vas put ponese i izvan Göteborga.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju