Da je Hrvatska zaista predivna država, znamo svi. No tek kad bacimo pogled iz zraka, možemo shvatiti koliko naše prirodne ljepote ostavljaju bez daha. Svako godišnje doba pruža neke nove poglede, a svi su jednako očaravajući.

Pogled iz zraka? Pa kako? Jednostavno. Najzabavniji način svakako je odabir jedne od adrenalinskih aktivnosti, među kojima lagano, ali sigurno, svoje mjesto pronalazi i gyrocopter. Gyrocopter, u hrvatskoj poznat kao žirokopter, autogir ili autožir vrsta je zrakoplova iz reda rotokoptera koji stvaraju uzgonsku silu pomoću rotora. Za razliku od helikoptera, rotor žirokoptera nije spojen na motor, nego se slobodno okreće u struji zraka, dok motor pokreće propeler koji pokreće letjelicu prema naprijed.

Kako su pred nama najveseliji dani godine, oni u kojima volimo darivati svoje najmilije, let žirokopterom mogao bi biti dobar poklon za vaše prijatelje i obitelj. Poklonite im da dožive sve ljepote prekrasnih krajolika iz ptičje perspektive uživajući u polaganom i sigurnom letu koji će ih ostaviti bez daha! Polazište je aerodrom Zabok – Gubaševo, a upravo let iznad Zagorja čini se kao dobar početak za upoznavanje predivnih vizura koje Hrvatska pruža.

15 minuta leta Gyrocopterom Croatia platit ćete samo 389 kn po osobi, što je niska cijena za doživljaj koji se pamti. Svoj kupon možete kupiti već danas na portalu Crno Jaje, a osim leta, u cijeni je i godišnja članarina u Aeroklubu GYRO-CRO, upoznavanje sa žirokopterom te osnovama leta. Poželite li 15 minuta duži let, možete doplatiti 300 kuna te će vaš let tako umjesto 15 trajati 30 minuta. Dobne granice za let nema, jedino što za let morate biti viši od 140 centimetara i „lakši“ od 100 kilograma (+-).

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju