Odmor u prirodi ne znači da se moramo odreći luksuza da ostanemo suhi kad padne koja kap kiše ili da treba tegliti šator od kojeg će nam otpadati leđa danima nakon što se utaborimo. No potraga za pravim šatorom nije najlakša stvar na svijetu.

Prije kupnje valja odlučiti koliko ljudi u njemu misli boraviti, treba li vam za planinarenje ili dane u kampu do kojeg ćete se dovesti automobilom te koliko vremena želite utrošiti na samo postavljanje. Mogućnosti na tržištu su bezbrojne, od ultralaganih koji vas pak neće zaštiti kad zapušu hladni vjetrovi do onih koji se postavljaju u nekoliko poteza.

Coleman Sundome za dvije ili četiri osobe jedan je od omiljenih šatora na tržištu. Razlog? Može se lako postaviti za deset minuta pa neće predstavljati velik izazov čak i ako se nikad niste približili kampu. 

Šipke se jednostavno spajaju, a nakon što napravite sve kako treba, dobit ćete prostor od 2,8 X 2,2 metra. Moći ćete se uspraviti do 1,5 metara visine. Pretinaca je dovoljno za punjače, svjetiljke, toaletni papir i sitnice koje trebaju biti nadohvat ruke. 

Colemanov šator idealan je za ljeto jer ima velike prozore pa možete guštati u pogledu na šumu ili more, ali i uživati u cirkulaciji zraka za vrućih ili sparnih noći. Krene li na jugo ili buru, dobro je znati da će "putujuća kuća" izdržati nalete do 56 kilometara na sat, a i u slučaju kiše nećete se tako lako smočiti jer se osim vodootpornih materijala razmišljalo i o šavovima te zatvaračima. 

Cijena na Amazonu za Colemanov šator kreće se od oko 370 kuna, a težina ovisi o modelu za koji se odlučite.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju