Noy je ime koncepta nove superjahte s jednim glavnim i dva pomoćna trupa, koja je inspirirana Noinom arkom, odnosno brodom koji je spasio Nou, njegovu obitelj i životinje od poplave epskih proporcija u Knjizi postanka.

Iako nimalo ne nalikuje plovilima iz prošlosti – štoviše karakterizira ga futuristički dizajn s elegantnim uglatim linijama koje podsjećaju na svemirski brod – kažu da je dovoljno snažan da se može oduprijeti ogromnim valovima kao iz nekih apokaliptičnih scenarija te dovoljno velik da može primiti nekoliko desetaka ljudi.

"Htio sam dizajnirati nešto jedinstveno i gotovo neuništivo", priznao je dizajner jahti Aras Kazar, koji u svojem radu kombinira elemente minimalizma i futurizma.

Dizajn ovog takozvanog trimarana uključuje krov u potpunosti sastavljen od solarnih ploča, a koje bi trebale generirati svu potrebnu energiju za kretanje. Dug je 66 metara, širok 76 metara, a može se kretati brzinom od 24 čvora.

Zahvaljujući širokoj upotrebi stakla u dizajnu broda, nudi gostima pogled od 360 stupnjeva. Odsjesti možete u tri glavne ili šest manjih kabina, a na brodu će se naći mjesta i za 16 članova posade.

Noy je zasad samo koncept. Kako ga je zamislio Aras Kazar, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Megaluksuz: Nova generacija jahti na kojima bogataši mogu uzgajati vlastito povrće Jahta - 4 Jahta - 1 Jahta - 2 +0 Jahta - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju