Stara Sušica, koja se, kad je bila nešto mlađa, zvala samo Sušica, maleno je mjesto u Gorskom kotaru između Vrbovskog i Ravne Gore. Kroz Staru Sušicu prolazi Karolina, prva cesta koja je povezivala unutrašnjost i more, tj. Karlovac i Bakar.

A uz samu Karolinu, uvučena tek toliko da zaboravite da ste ikada vidjeli cestu, nalazi se – Gorska bajka, dvije prekrasne A-frame planinske kuće za odmor, Borovica i Tisa. Planinske kuće posve su jednake, a svaka može primiti 4 + 2 osobe. Planirate li odmor s većim društvom, zgodno je što možete biti tako blizu, a ako vam je jedna kuća dovoljna, ona druga i ljudi u njoj neće vam nimalo smetati.

Planinske kuće za odmor i wellness

Svaka od dvije udobne, ukusno namještene i luksuzno opremljene planinske kuće ima jednu spavaću sobu i jednu kupaonicu, potpuno opremljenu kuhinju s blagovaonicom i dnevnim boravkom, u kojemu je ono najljepše – pogled na stoljetne visoke goranske borove. A naravno, svaka kuća ima i svoj zidani roštilj.

Gorska bajka - planinske kuće Borovica i Tisa - 7 Gorska bajka - planinske kuće Borovica i Tisa - 7 (Foto: Booking.com)

Od podnog grijanja do peći na drva, ovdje itekako znaju kako pobijediti hladnoću, a ako vam ni to nije dovoljno, tu je wellness-zona Gorske bajke – jacuzzi i sauna, treba li uopće reći – s istim onim fantastičnim pogledom. Odmor u tim lijepim planinskim kućama doći će vas između 190 i 240 eura po noćenju, ovisno o dijelu sezone, a detalje možete proučiti na Bookingu.

Gorska bajka - planinske kuće Borovica i Tisa - 11 Gorska bajka - planinske kuće Borovica i Tisa - 11 (Foto: Booking.com)

Stara Sušica odlična je baza za istraživanje Gorskog kotara i njegovih ljepota, mirisa i okusa. Saveznik će vam biti odlični internetski vodiči Gorski kotar bike i Gorski kotar hike, a ako vas slučajno i nepredviđeno zamete snijeg – domaćini će vam dostaviti i sanjke, drvene ili plastične – odlučite sami.

Najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj: Gorska idila u kojoj ćete se preporoditi Begovo Razdolje - 6 Begovo Razdolje - 5 Begovo Razdolje - 7 +5 Begovo Razdolje

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju