Brod na Kupi maleno je mjesto u Gorskome kotaru, 12 kilometara sjeveroistočno od Delnica, na samoj granici sa Slovenijom od koje ga odvaja rijeka Kupa. Ovaj mirni kraj mijenja se s godišnjim dobima, a čim se maknete od glavne ceste koja ovdje, mimo glavnih prometnih pravaca, i nije osobito glasna, obuzet će vas duboki mir i onaj dobar osjećaj koji može probuditi samo netaknuta priroda.

Na položaju savršenom za odmor i opuštanje, dovoljno blizu samom mjestu, a opet i dovoljno sakrivena od njega, smjestila se luksuzna kuća za odmor Casa Valle. U mirnoj uličici, okružena zelenilom i s opojnim pogledom na okolne vrhove, Casa Valle nudi vam potpunu privatnost i baš sve što biste mogli poželjeti za vikend-bijega od grada.

Nedavno renovirana Casa Valle uređena je lijepo, ukusno i s puno pažnje, a elegantna tamna sivo-plava boja koja se kao tema provlači kroz prostor ističe toplinu drva u koje se zaogrnula ova moderna kuća osmišljena za uživanje.Njezinih 128 metara kvadratnih može udobno ugostiti 7 osoba, a cijena noćenja na platformi booking.com je 350 eura. Detalje ćete pronaći ovdje.

Prizemlje kuće svijetao je open space s potpuno opremljenom kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom u kojemu pažnju privlači kamin koji obećava bajkovite večeri i vrijednu nagradu nakon zimskih lutanja po čudesnom Gorskom kotaru. Na katu se nalazi zajednički prostor, tri spavaonice s bračnim krevetima, dvije kupaonice i terasa s koje ujutro možete pozdraviti prirodu - još dok ste u pidžami.

Okućnica s ležaljkama za poslijepodnevno promišljanje o životu uz prekrasan pogled, sjenicom s roštiljem i prostorom za wellness s hidromasažnom kadom i parnom kupelji daje naslutiti da biste odmor u Casi Valle mogli provesti u dvorištu… i u ogrtaču. I napokon otvoriti onu bocu koju čuvate za neku posebnu priliku.

Okolicu možete istražiti na biciklima ili na noge. U Brodu na Kupi ističe se barokna crkva svete Magdalene te nedavno obnovljen kaštel Zrinskih iz 17. stoljeća. Vrlo blizu su Petehovac i Delnice, a nije vam daleko ni bilo koja druga ljepota Gorskog kotara. Risnjak, Vrbovsko ili Skrad samo su neki prijedlozi za poludnevni izlet nakon kojega ćete se umorni i dobro raspoloženi vratiti u Casu Valle, prepričavati doživljaje i – još malo uživati.

 

U blizini Plitvica: Prekrasna drvena kuća koja će vas povezati s prirodom i vratiti na tvorničke postavke Country Lodge Vuković - 32 Country Lodge Vuković - 31 Country Lodge Vuković - 30 +28 Country Lodge Vuković - 29

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju