U bajkovitoj prirodi Rakovice, dvadesetak kilometara udaljene od Slunja i dvostruko manje od glavnog ulaza na Plitvička jezera, smjestila se Country Lodge Vuković, šarmantna drvena kuća za odmor koja vas poziva da se odmaknete od užurbane svakodnevice i opustite se uz pucketanje iz peći, miris drva i čaroban pogled.

Tradicionalna drvena kuća krije moderno uređen, topao i udoban interijer u kojem ćete pronaći sve što vam treba za uživanje, odmor i opuštanje. Uređena je s puno ljubavi i ukusa, a svaki je detalj u njom pomno odabran i smješten.

Kuća se sastoji od dnevnog dijela s potpuno opremljenom kuhinjom i blagovaonicom, kupaonice te jedne spavaće sobe, a može ugostiti četvero ljudi. Iznajmljuje se preko platforme booking.com, cijena noćenja iznosi 120 eura, a detalje ćete pronaći na ovome linku.

Velika i lijepo uređena okućnica, terasa i sve što vam treba za roštiljanje mamit će vas da provedete vrijeme na otvorenom i u hladnijim danima, a lako ćete se utopliti uz peć na drva, šalicu čaja ili kuhanog vina i prekrasan pogled.

Osim Plitvica, u okolici vas čekaju mnoge zanimljivosti i uzbuđenja. Svakako obiđite Stari grad Drežnik, veličanstvenu utvrdu iz 12. stoljeća i počastite se panoramskim pogledom na rijeku Koranu i okolicu. Prošećite uz stare mlinice na Korani i uspnite se na vidikovac s kojega puca fantastičan pogled na kanjon ove rijeke krasotice.

Treba li vam više uzbuđenja i aktivnosti, u blizini možete jahati, unajmiti quadove ili skijati na Mukinjama, naravno ako ima snijega. Istražite pješačke i planinarske staze u blizini, a za pravu avanturu posjetite bivši aerodrom Željava.

Plitvičke doline najbolje ćete upoznati kroz tradicionalnu hranu i proizvode lokalnih OPG-ova, a ljubazni domaćini preporučit će vam sve što vas zanima – od restorana i trgovina do outdoor sadržaja i ruta za pješačenja.

A možete i sasvim preskočiti istraživanje i upoznavanje okolice i jednostavno uživati u opuštajućem ambijentu ove lijepe drvene kuće i osjećaju povezanosti s prirodom – čak i kad ste unutra. Trebali biste jedino računati s tim da, kada jednom doživite odmor u Country Lodge Vuković, imat ćete neizlječivu potrebu da se vraćate opet i opet.

Odmor iz bajke: Crna goranska ljepotica koja ne miče pogled s usnulog diva Zoe Luxury House - 22 Zoe Luxury House - 21 Zoe Luxury House - 20 +18 Zoe Luxury House - 19

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju