S vremenom se otok možda promijenio, ali na Krfu još uvijek možemo osjetiti duh daleke slavne prošlosti. Njegovo bogato multikulturalno nasljeđe, povijesni spomenici, zadivljujući prirodni krajolik, kristalno čisto more i izvrsno vrijeme tijekom cijele godine objašnjavaju zašto je Krf jedno od najpopularnijih mediteranskih destinacija koje svojim posjetiteljima donosi moćnu čaroliju.

Krf (Kerkyra na grčkom), za razliku od ostatka Grčke, nikada nije pao pod osmansko carstvo. Zbog uzastopne dominacije Mlečana, Francuza i Britanaca tijekom stoljeća, otok je prvenstveno postao dio zapadnog, a ne levantinskog svijeta. Njihova je kultura imala snažan utjecaj u gradu: ovdje je osnovano prvo grčko sveučilište (Jonska akademija), prvi filharmonijski orkestar i Prva škola likovnih umjetnosti. Svakako mjesto koje vrijedi istražiti.

U prekrasno očuvanom Starom gradu Krfu, UNESCO-ovoj svjetskoj baštini, renesansni, imati ćete što raditi. Palače, tvrđave, javne zgrade mletačke vladavine jedinstveno se stapaju s malim i uskim uličicama i osamljenim trgovima. Šetnja kroz kompleks uskih popločanih ulica sa stepenicama i nadsvođenim prolazima, takozvana "kantounia", podsjetiti će vas na Italiju, a brojni restorani diljem starog grada ponuditi će vam ono najbolje od grčke kuhinje.

Od Zagreba do Krfa možete u sljedećim terminima:

7.6. 2022. – 14. 6. 2022. – 505 kn
3.6. 2022. – 10. 6. 2022. – 587 kn
12.6. 2022. – 17. 6. 2022. – 618 kn
17.6. 2022. – 24.6. 2022. – 572 kn

Istražite ostale letove ovdje.

Let do Krfa iz Zagreba traje obično nešto manje od 3 sata, no kako se radi s letom s presjedanjem, vaš će put trajati između 8 i 10 sati. Putujete Ryan Airom, a u cijenu vam je uračunata i jedna torba - ručna prtljaga koju možete smjestiti ispod sjedala ispred sebe. Svakako vam savjetujemo da prije polaska kupite i dodatnu prtljagu, ako za to imate potrebe, a više informacija o cijenama i opcijama možete istražiti ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Grčkoj. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju