BioLite je na Kickstarteru pokrenuo projekt za financiranje naizgled revolucionarnog roštilja – onog bez dima. Da je riječ o uistinu zanimljivom i traženom proizvodu, govore i podaci na ovoj internetskoj stranici.

Iako su inovatori tražili sto tisuća dolara za pokretanje proizvodnje, nakon 22 dana već su prikupili 18 puta više novca nego što im je trebalo.

BioLite koristi pravo drvo za stvaranje logorske vatre ili za termičku obradu mesa, a sadrži 51 zračnu mlaznicu koje vatru oplemenjuju kisikom na ključnim mjestima. To dramatično poboljšava sagorijevanje te osigurava uravnoteženiju temperaturu.

Ovaj uređaj jamči hrskavost, miris i robustan okus hrane pečene na vatri bez dosadnog dima koji se obično zavlači u kosu, odjeću te izaziva glavobolje. Uz to garantira manju potrošnju drva jer se gorivo efikasnije troši.

> 5 grešaka zbog kojih meso s roštilja ispada loše

Dim koji izlazi iz vatre zapravo je posljedica neizgorenog goriva, što je česta pojava kod klasičnih i improviziranih roštilja kojima se inače koristimo.

Povrh svega, BioLite je napravio prijenosni proizvod čiju vatru možete kontrolirati putem aplikacije na pametnom telefonu.

Kako to zapravo izgleda u stvarnosti, pogledajte u videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju