Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promišljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub.

Riječ je o najnovijem projektu već dobro poznate mobilne tržnice lokalne organske hrane Mali plac / Little Market, pokrenutom u suradnji s Travel & Technology Hubom, Gacka 16. Program Malog Food Huba održavat će se jednom mjesečno i bit će edukativnog karaktera sa širokim rasponom tema, od praktičnih do kreativnih, s hranom kao zajedničkim nazivnikom.

Tako će proširiti dosadašnji koncept Malog placa ciklusom Malih razgovora i radnji kojima će na vrlo osoban i neformalan način, pružati praktične savjete i pokazivati primjere dobre prakse iz prve ruke. To znači da ćete u Malom Food Hubu, uz zdravu nabavku, ovisno o aktualnoj temi moći i popričati s iskusnim vrtlarima, dizajnerima vrtova, permakulturistima, kuharima, nutricionistima, stilistima, fotografima... Moći ćete im prenijeti svoja iskustva, postaviti pitanja, zatražiti savjete, otkriti njihove male tajne te zajedno s njima analizirati primjere i sudjelovati u raznim radionicama.

Fino i zdravo Fino i zdravo (Foto: Petra Majdak)

"Željeli smo stvoriti mjesto gdje svatko može doći i zajedno s nama učiti te propitivati o svim temama koje su nam u fokusu. Prilika je to za još boljim povezivanjem potrošača i malih proizvođača, pojedinaca i kolektiva, kao i za razvijanje povjerenja kroz edukaciju, dobru praksu, zajedništvo i vrijednosti koje su nam svima u interesu", rekla je Jelena Mikin, organizatorica Malog placa koji stoji iza Malog Food Huba.

Ukratko, u Malom Food Hubu moći ćete se osobno i direktno povezati s "majstorima zanata", surađivati s njima i podijeliti svoje ideje i znanja o održivoj i ekološki odgovornoj proizvodnji i konzumaciji hrane, kao i o kreativnim aspektima poput dizajniranja, stiliziranja i fotografiranja.

Razmjena sjemenja Razmjena sjemenja (Foto: Sanjin Kaštelan)

Među temama Malih razgovora i radnji koji vas očekuju u Malom Food Hubu u predstojećim mjesecima izdvajaju se: razmjena sjemenja, biljna prehrana, lokalni i organski uzgoj, permakultura, stiliziranje i fotografiranje hrane, urbani vrtovi, food dizajn, dizajn vrtova, samoniklo bilje, kompostiranje, samoodrživost i očuvanje biološke raznolikosti.

> Granola košarice: Recept zbog kojeg ćete obožavati doručak

Prvo izdanje Malog Food Huba bit će održano u 26. siječnja 2018. u Gackoj 16, a uz Mali plac, uključivat će i Male razgovore o planiranju vrta, Male radnje sijanja i razmjenu sjemenja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju