Hotel Jadran
u Tučepima bio je prvo luksuzno ljetovalište poslijeratne Jugoslavije koji se počeo graditi 1948. godine. Gradili su ga njemački ratni zarobljenici prema nacrtima slavnog arhitekta Branka Bona u stilu Bauhausa. S obzirom na to da se radio u vrijeme velike oskudice, priča se kako je njegov vodovod nastao od cijevi s putničkog broda Partizanka koji je izgorio u splitskom škveru.

Isprva je u njemu noćio sam vrh jugoslavenske politike i policije, a 1957. godine otvoren je za javnost te postao simbol elitnog turizma na Jadranu. Smatrao se najprestižnijim hotelom na makarskoj rivijeri te je bio jedan od najznačajnijih smještajnih jedinica na cijeloj obali.

Hotel Jadran bio je devastiran tijekom devedesetih, a svojeg posljednjeg gosta prije Domovinskog rata primio je 1990. godine.

Tijekom zahtjevne rekonstrukcije u koju je bio uključen splitski studio Projectum na čelu s arhitekticom Leom Aviani poštivale su se sve zakonitosti doba u kojem je hotel građen, s obzirom na to da je riječ o zaštićenom spomeniku kulture. Rekonstrukcija je trajala 9 mjeseci, a Bluesun Hotels & Resorts u nju su utrošili 15 milijuna eura. TUI BLUE Jadran Nekad i sad - 26 TUI BLUE Jadran Nekad i sad - 26 (Foto: TUI BLUE Jadran)
Hotel Jadran sljedećih je pet godina u zakupu TUI-ja i radi pod njihovom franšizom TUI BLUE kao prvi hrvatski TUI BLUE hotel.

Preuređeni Tui Blue Jadran ima 161 sobu i 11 junior apartmana s direktnim pristupom bazenu. Štoviše, ima tri bazena: svimm up, bazen na terasi i infinity bazen. Uz to se ponosi s 3 restorana, tri bara, Bluef!tparkom za vježbanjem na otvorenom te luksuznim wellnessom.

Već u prvoj, rasprodanoj sezoni hotel TUI BLUE Jadran dobio je visoku ocjenu 8,7 od 10 od strane svojih gostiju, te primio nagradu TUI Top Quality koja je rezervirane za najbolje TUI hotele prema mišljenju gostiju. TUI Top Quality presudan je faktor kada klijenti odabiru mjesto za odmor, jer agencijama jamči vrhunsku kvalitetu. TUI BLUE Jadran Nekad i sad - 33 TUI BLUE Jadran Nekad i sad - 33 (Foto: TUI BLUE Jadran)
TUI Top Quality Award 2018 veliko je priznanje najvećeg svjetskog turoperatora i od iznimnog je značaja za cijeli tim, osobito stoga što smo ovakvo prestižno priznanje dobili već u prvoj godini poslovanja. Nagrada je tim i veća jer smo svjesni koliko TUI ulaže u kvalitetu usluge.

Cijeli tim iznimno je ponosan jer smo ovo priznanje dobili unutar jake konkurencije od preko 320 hotela širom svijeta i ono nam je dodatni poticaj za unapređivanje kvalitete naše usluge, te daljnjeg rada.
Svjesni nasljeđa njegove slavne prošlosti, dali smo sve od sebe da nastavimo tu tradiciju na temelju najnovijih trendova u hotelijerstvu prilogođenih najzahtjevnijim gostima - a oni danas više nego ikada traže autentične lokacije na kojima na najbolji način mogu doživjeti i upoznati destinaciju.

Osim luksuza, izrazito cijene svoj mir, inovativan pristup konceptu odmora te izvornu kuhinju temeljenu na onom najboljem što Mediteran pruža”, Jure Juran, direktor hotela TUI BLUE Jadran. TUI BLUE Jadran Nekad i sad - 12 TUI BLUE Jadran Nekad i sad - 12 (Foto: TUI BLUE Jadran)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju