Rocky i Howie dva su žutouha pingvina koji nisu imali lak početak života. Oba su u studenom prošle godine u dobi od godinu dana nađena na dvjema različitim plažama u Australiji. Bili su iscrpljeni, ozlijeđeni i pregrijani.

Na istočnoj obali Australije još nikada nisu nađeni pingvini. Da su ih ovdje pustili na slobodu ne bi imali nikakve šanse za preživljavanje. Prebačeni su u bolnicu za divlje životinje u Sydneyju, gdje su se zahvaljujući profesionalnoj pomoći i brižnoj skrbi brzo oporavili. No postavilo se pitanje gdje bi u budućnosti mogli živjeti.

"Na istočnoj obali Australije još nikada nisu nađeni pingvini. Da smo ih ovdje pustili na slobodu, ne bi imali nikakve šanse za preživljavanje. U australskim zoološkim vrtovima također nema žutouhih pingvina, a bez drugih pripadnika svoje vrste i mogućnosti razmnožavanja Rocky i Howie ne bi imali lijep život,“ rekli su iz australske bolnice za divlje životinje.

Zato je bolnica krenula u potragu za novim domom za svoje štićenike, a konačna je odluka pala na bečki zoološki vrt Tiergarten Schönbrunn u kojem već živi velika skupina žutouhih pingvina.

Krajem listopada Rocky i Howie stigli su konačno u Beč, a nakon četrdesetodnevne karantene pušteni su u polarium, gdje su se odmah sprijateljili s pedesetak "pingvina starosjedioca“.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju