Njemačka turistička zajednica
i visitBerlin na neformalnom druženju u The Garden Breweryju u Zagrebu predstavili su zašto je Njemačka turistima iz Hrvatske omiljena destinacija (market share 36%), a upravo Berlin najdraži grad. Prvu polovicu ove godine obilježio je porast od 12,3% (u odnosu na isti period prošle godine), odnosno ostvareno je 203.607 noćenja hrvatskih turista u Njemačkoj. Dok među Hrvatima najradije putuje skupina između 35 i 54 godine, i to automobilom, avionom i kombijem, Njemačka je sve privlačnija i mlađoj generaciji. Glavni su razlozi putovanja posjet prijateljima, odmor općenito i posao. Bavarska privlači najviše hrvatskih turista), a Berlin kosmopolitskom atmosferom plijeni 24 sata, 365 dana. Otkrijte i vi Zašto Njemačka, a više o samoj destinaciji i njezinim mogućnostima saznajte na www.germany.travel #GermanySimplyInspiring

Što to znači Berlin 365/24, na kreativan su način tijekom događanja u Zagrebu predstavili Catarina Erceg, marketinška menadžerica visitBerlina, te Christian Tänzler, glasnogovornik visitBerlina, dok je razloge za popularnost Njemačke među hrvatskim turistima objasnila Tijana Djuričić, regionalna PR menadžerica Njemačke turističke zajednice.

Berlin 365/24

Slogan "Berlin 365/24" najbolje opisuje imidž grada Berlina. Grad nudi najbolje od kulture i subkultura, izvrstan šoping apsolutno najnovijih trendova u proizvodima, najbolje od znanosti i stipendija, te vrhunski lifestyle – 24 sata na dan, 365 dana u godini. Zajednička promotivna kampanja visitBerlina i Kulturprojekte Berlin doprinijela je široku rasponu događanja u gradu te omogućila njihovo lako pronalaženje, rezervaciju i u konačnici potpuni doživljaj. "Berlin 365/24" vodi se putem gradske marketinške kampanje beBerlin.

Cijeli svijet na jednom mjestu

Berlin je otvoren prema ljudima, suvremenoj i tradicionalnoj glazbi, otvoren je za zabavu i razonodu, kao i za potpuno opuštanje. Berlin je jednako raznolik kao i Berlinci, glasan kao i gradski promet, a opet tih poput svojih vrtova i parkova. U koje se god doba godine odlučili za posjet, Berlin će vas dočekati spreman sa svojim bogatim nizom događanja i uzbuđenjima koja ne prestaju 24 sata u danu.



Scena gradskih muzeja fascinantno je raznolika. Tri operne kuće nude bogatstvo visoke kulture, a supkulturni je duh nevjerojatno živ i zove na provod u bezbroj klubova. Berghain je još uvijek prepun u 14 sati popodne, kao i u 5 sati ujutro. Kada god poželite, možete uživati u prepoznatljivom berlinskom currywurstu u brojnim snack-barovima. Berlin nudi cijeli svijet na jednom mjestu i upravo je zato jedna od omiljenijih prijestolnica Europe gdje je lako osjećati se kao kod kuće, a opet tako posebno, drugačije!

U Berlin se ide bez plana jer ovaj grad najbolje planira za vas!

Kada pomislite kako biste najprije trebali provjeriti događanja u gradu, a zatim rezervirati avionsku kartu i smještaj u Berlinu, budite sigurni kako gubite vrijeme! Ovaj će vas grad apsolutno uvijek dočekati spreman ponuditi upravo onaj stil koji će vas najbolje oraspoložiti. Ne morate čak niti planirati program putovanja, Berlin će to učiniti za vas.



Berlin je mjesto gdje je prošlost prisutna kao stvaranje budućnosti. Novo je u procvatu, staro obogaćuje novo, potražnja za dodatnim aktivnostima stalno se povećava i cijeli Berlin ostaje sjajna pozornica tjedana umjetnosti, mode, glazbe i kazališta. Grad jednostavno pršti idejama, kreativnošću i inspiracijom. Ono što možda još i ne možete pronaći brzo se zaboravlja u nevjerojatnoj energiji berlinskih ulica. Berlin je izvrstan spoj svih ukusa u svako doba dana, svaki dan u tjednu i tako tijekom čitave godine! Više informacija na www.visitberlin.de/en
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju