Iako ove zapanjujuće fotografije izgledaju kao da su snimljene u Alpama u ciku sezone skijanja, zapravo prikazuju napuštena polja soli u Australiji.

One se nalaze u sklopu geografski intrigantnog prostora po imenu Nullarbor Plainu na jugu kontinenta uz Veliki australski zaljev koji se prostire na otprilike pola milijuna četvornih kilometara.

Gdje god se okrenete u Nullarbor Plainu naići ćete na suho pustinjsko tlo, vapnenačke formacije i pokoju životinju. Boja neba je jedini kontrast bijelim poljima soli Boja neba je jedini kontrast bijelim poljima soli (Foto: Emma Phillips / Profimedia.hr)

Na ovom nemilosrdnom prostoru naime obitavaju tipične australske životinje poput klokana, wombata i emua, ali i mnoštvo deva koje su uvezene s indijskog potkontinenta te iz Afganistana u 19. stoljeću kako bi pomogle u transportu materijala za gradnju cesta.

Ono što ovdje nećete vidjeti jest drveće. Nullarbor Plain je dobio ime od latinskih riječi nullus (nema) i arbor (drveće).

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte zapanjujuće fotografije koje je svojim objektivom snimila australska fotografkinja Emma Phillips. Polja soli u Australiji Polja soli u Australiji (Foto: Emma Phillips / Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju