Nikola Lesar iz Čakovca, pobjednik emisije Masterchef, trenutno živi i radi na Tajlandu, točnije na otoku Phuketu popularnoj turističkoj destinaciji.

Kako je krenula cijela njegova priča ispričao mi je u razgovoru: "Nakon pobjede u Masterchefu želio sam nešto promijeniti i krenuti u avanturu života. Došao sam na ideju da ostavim sve za sobom i da krenem u nešto novo i uzbudljivije. Krenula je moja priča. 200 dana solo putovanja kroz cijelu Aziju, preko Indije, Kine, Vijetnama, Kambodže, završene kulinarske akademije na Tajlandu i tri godine rada po restoranima" - kazao je Nikola."Krenulo je sve onako kako sam želio. Ponude za posao počele su pristizati nakon završene kulinarske akademije. Ponude koje nisam ni mogao sanjati. Radio sam kao šef kuhinje u jednom od najpoznatijih restorana u centru Bangkoka, čak sam kuhao princezi Tajlanda. Divno iskustvo.
Kako to inače ide u ovakvim pričama, upoznao sam jednu djevojku, tijekom u rada u Bangkoku. Vrijeme je prolazilo i oboje smo imali želju otvoriti svoj restoran.""Na taj potez smo se odlučili preko noći. Idemo pa što bude da bude. Trenutno imamo uhodanu ekipu osoblja, dobro radimo i svakim danom pokušavamo nešto novo pripremiti. Život na Tajlandu je posve drugačiji nego doma u Hrvatskoj. Možda je teško za povjerovati, ali tu kada vide da znaš raditi dobro, vratit će se. Ovo mi je četvrta godina na Tajlandu i iskreno, što više radim i posvećujem se restoranu da bude bolji svakim danom, manje pratim zbivanja doma. Mislim da je u Hrvatskoj došlo do promjene generacije, mlađe, koja zna što radi i zna kako sve izvesti na pravi put. Počevši od gastro ponude, rada u ugostiteljstvu i svega ostalog. Moje mišljenje da treba vremena za sve i toplo se nadam da će na kraju ispasti sve dobro.""Ponuda hrane u Aziji je raznolika, ali pod velikim upitnikom. Mi Europljani, mislim da mogu imati tu slobodu da nas tako nazovem, imamo drugačiji imunitet od Azijata i zato treba paziti što se jede tu, ukoliko ne želite godišnji odmor na Tajlandu provesti u četiri zida, a siguran sam da to ne želite."

Boravio sam kod Nikole u restoranu nekoliko dana i zaista se vidi taj trud koji je uložio u sebe, a pogotovo u osoblje koje želi dovesti na visoku razinu. Toplo preporučujem da posjetite Nikolu i njegovu djevojku u Rustic - Eatery & Bar ukoliko se nađete negdje u blizini. Ako i niste gladni uvijek možete s njim popričati, kad vam zafali materinji jezik.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju