Pizza – vjerojatno najpopularnija hrana na svijetu. Jedu je svi i svugdje, na svim kontinentima i u svim zemljama svijeta. Iako je nastala na jugu Italije, točnije u Napulju koji se smatra postojbinom pizze, u New Yorku nije ništa manje popularna. Stoga, onda i ne čudi vijest kako Velika Jabuka dobiva muzej posvećen pizzi.

Pizza - 1 Pizza - 1 (Foto: Thinkstock/Guliver)

Ipak, taj muzej neće biti vječan, već će raditi samo dva tjedna, točnije od 13. do 28. listopada. Za 35 dolara, što iznosi oko 200 kuna, posjetitelji će prošetati sobama inspiriranim pizzom (što god to značilo), osjetiti "pizza meditaciju" (ako su nas sobe zbunjivale, ovo nam je još nejasnije), posjetiti pizza plažu (ima li kraja) te, naravno, i pojesti samu pizzu.

Također, muzej će sadržavati i misterioznu pizza špilju, interaktivnu povijest pizze, isječke iz filmova gdje se jede pizza, a i razne društvene igre, gle čuda, na temu – pizze.

Pizza Pizza (Foto: Thinkstock/Guliver)

Iako do otvaranja ima još gotovo pola godine, već je sad posve jasno kako će muzej biti raj za instagramere, koji će sigurno s radošću okidati selfie ispred velikih komada omiljenog svjetskog jela.

U svakom slučaju, ima toga još koliko vas volja, a ako se u to vrijeme spremate u New York, svakako nam javite dojmove. Kartu možete naći već danas na službenoj stranici, ali i saznati još više detalja o ovom čudnovatom muzeju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju