Sve do prije par mjeseci formacija stijena oblikovana od majke prirode, nazvana "Azurni prozor“ oduševljavala je turiste koji bi došli u posjet Malti. Ipak, od ožujka je više nema, o čemu ste mogli čitati i na našem portalu, no čini se kako neki turisti za to nisu saznali, s obzirom da popularna stranica TripAdvisor obiluje negativnim komentarima o ovom mjestu...

Luk koji se nalazio na zapadnoj strani otoka Gozo, srušio se u ožujku nakon što je otok pogodila snažna oluja. Na njegovo rušenje reagirao je čak i malteški premijer Joseph Muscat, izjavivši kako se radi o velikoj šteti za zemlju.

Ipak, njegov nestanak nije zaustavio turiste koji i dalje dolaze na ovo mjesto, ali očito, mnogi od njih nisu upoznati kako Azurni prozor više ne postoji. Najbolji dokaz tomu su kritike na TripAdvisoru, koje su sve, samo ne blage. Tako jedan korisnik piše „kako je bio tamo, ali osim mora nije vidio nikakvu atrakciju“, dok drugi kaže „kako atrakcija i prije deset godina nije bila ništa posebno, a sad niti ne postoji, dok se u blizini nalaze isključivo preskupa pića i sladoledi.“

Takvi i slični komentari ostavljeni su na stranici, unatoč upozorenju TripAdvisora koji je jasno stavio kako je Azurni prozor stvar prošlosti. Ipak, nisu se svi vratiili nezadovoljni, jer su neki turisti i dalje pohvalili prekrasan krajolik i prirodu ovog mjesta.

U svakom slučaju, ako planirate put na Maltu, nemojte da bude „nismo znali“. Azurni prozor definitivno nećete vidjeti, no Gozo nudi i mnoge druge stvari koje bi trebale zadovoljiti vaš ukus.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju