Ležeran i duhovit najbolji je opis televizijskog serijala 'Najbolje vožnje motorom' Henryja Colea, koji u 17. sezoni upoznaje gledatelje s Balkanom, a od studenog se počinje prikazivati na Travel Channelu.

Slavni motorist na svojem se voljenom modelu Metisse Desert Racer provozao poznatim bikerskim rutama od Ljubljane do Sofije dugim oko 2000 kilometara uživajući u zapanjujućim krajolicima, raznolikim kulturama i fantastičnim ljudima. Povrh svega, od pet snimljenih epizoda čak je dvije posvetio Lijepoj našoj.

Njegova hrvatska pustolovina započela je u Puli gdje se opuštao uz sunce, more i rimsko nasljeđe, dok je u istarskoj konobi Batelina kuhao za hrvatskog ministra turizma Darka Lorencina.

Otkrio je neutabane staze Cresa, Krka, Raba i Paga, a zaustavio se u Splitu gdje je zbog velike ljubavi nogometu nakratko zaigrao najvažniju sporednu stvar na svijetu s golmanom Hajduka.

Nova sezona serije 'Najbolje vožnje motorom – Balkan ' obuhvaća pet epizoda koje gledatelje upoznaju s pustolovinama Henryja Colea u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji te Bugarskoj. Do sredine 2016. ovaj će serijal biti prikazan u 130 zemalja svijeta, što je još jedna odlična turistička promocija za našu zemlju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju