Njemački grad Wuppertal na jugu rurske oblasti u blizini Düsseldorfa najzeleniji je grad u Njemačkoj. Osim prekrasnih šuma i parkova koji prekrivaju dvije trećine grada i udaljeni su najviše deset minuta iz bilo koje četvrti, poznat je i po jedinstvenoj visećoj električnoj željeznici.

Dizajnirao ju je Eugen Langen koji ju je htio prodati Berlinu. Puštena je u pogon 1901. godine, a danas se njome dnevno služi oko 85 tisuća ljudi. Wuppertalska željeznica s godinama je postala omiljeno prijevozno sredstvo, i domaćeg stanovništva  i turista koji uživaju u razgledavanju grada s visine jer omogućuje divan pogled na rijeku, ulice i znamenitosti.

Wuppertal Wuppertal (Foto: Profimedia.hr)

Nemate li vremena za cijelo putovanje, najbolji su prizori od centralne stanice prema zapadu do Vohwinkela. Vožnja željeznicom jeftina je zamjena za taksi, a do 23 sata naopaki vlakovi voze svakih nekoliko minuta. Odlučite li se provozati i razgledati grad, možete sići na stanici gdje se nalazi i fantastični ZOO u kojem možete obići više od 4500 životinja sa svih kontinenata.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju