Time magazine napravio je detaljnu analizu 17 zrakoplovnih nesreća u posljednjih trideset godina kako bi otkrio koja su mjesta najsigurnija u avionu. Iznenađujuće, najsigurnijim mjestom u zrakoplovu pokazao se srednji red u "repu" limene ptice.

'Srednji red u stražnjem dijelu zrakoplova smatra se najsigurnijem dijelom aviona. Tako je pokazala analiza 17 zrakoplovnih nesreća u posljednjih 30 godina. ' "Sredina zrakoplova kroz povijest se pokazala najfatalnijim dijelom za putnike. Smrtnost u prednjem dijelu zrakoplova iznosi 44 posto u odnosu na stražnji dio zrakoplova gdje je ona tek 28 posto," ističu u spomenutom magazinu.

Uz to sigurnima se smatraju i dva reda najbliža izlazima u slučaju opasnosti, s obzirom da putnici na ovim mjestima imaju mogućnost najbržeg izlaska iz zrakoplova.

Dakako, uvijek treba poštivati protokole sigurnosti u zrakoplovu te se vezati sigurnosnim pojasom gdje god sjedili. Ovo je 20 najsigurnijih aviokompanija u svijetu.

U magazinu su istaknuli da spomenuta mjesta ne sprečavaju ozlijede i smrtnost, već su se pokazali "najsretnijim" u posljednjih tri desetljeća zrakoplovnih nesreća.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju