Projekt "Čudesan svijet zmija" pokrenut je 2013. s izložbom u Zagebu. Od tada do danas izložba se održava svake godine i ukupno ju je vidjelo oko 50 tisuća ljudi. Već dvije godine za redom izložba je gostovala u Zadru i sada se nakon tri godine vraća u Zagreb.

"Čudesan svijet zmija" je jedna od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi. Cilj ove jedinstvene zbirke je približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića i educirati javnost.

Na izložbi će biti izložene neke od najpoznatijih svijetskih zmija poput najveće otrovne zmija na svijetu - kraljevske kobre. Mužjak Elvis star je 6 godina i već sada je dug skoro 4 metra. Posjetitelji će također moći vidjeti čuvene crne mambe, zelene mambe, gabonsku ljuticu, kobre pljuvaćice, razne čegrtuša, boa-e i pitone, i mnoge druge zmije, kao i gila bradavičara - jedinu vrstu otrovnog guštera na svijetu.

Oni hrabri moći će i dataknuti zmije te u rukama držati neke od neotrovnih.

Izložba se otvara 4. travnja i bit će otvorena za sve posjetitelje do 2. lipnja 2017. svakog dana od 10 do 21 sat u Importanne Galleriji na Iblerovom trgu,1. kat.

Cijene karata su: odrasli 40 kn, djeca 7-14 god 20kn, djeca do 7 god u pratnji roditelja besplatno.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju